Fotballen i Guatemala i trøbbel:

Guatemala stenges ute av FIFA. Fotballpresidenten er pågrepet

Ingen internasjonale kamper.

TAR GREP: Presidenten for CONCACAF Victor Montagliani. Foto: AFP PHOTO / JOHAN ORDONEZ
TAR GREP: Presidenten for CONCACAF Victor Montagliani. Foto: AFP PHOTO / JOHAN ORDONEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FIFA suspenderer Guatemalas fotballforbund Fedefut på grunn av uenighet om en overvåkende komité opprettet etter at Guatemalas fotballpresident ble pågrepet for korrupsjon.

Det internasjonale forbundet er i samtaler med det nord- og mellomamerikanske forbundet CONACAF om Guatemalas skjebne, melder Reuters.

– Vi vil snart komme fram til en avgjørelse som innebærer at Fedefut utestenges på grunn av innblanding fra en tredjepart, sier Primo Corvaro i FIFA. Utestengelsen betyr at verken landslaget og klubblag fra Guatemala kan spille i internasjonale turneringer.

FIFAs begrunnelse er at domstolen til Guatemalas idrettsforbund har kommet fram til at prosedyren en FIFA-komité har brukt for å følge opp dopingdømte guatemalanske utøvere ikke er korrekt, og komiteen ble suspendert i seks måneder. FIFA oppfatter dette som innblanding og hindring av komiteens arbeid.

I januar ble Brayan Jiménez, Guatemalas tidligere fotballpresident, pågrepet for å ha tatt imot bestikkelser i forbindelse med salg av TV-rettigheter. Han ble utlevert til USA og har erkjent skyld.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer