- Gud ba meg fortsette

Team Strømmen-Asker 1-3. - I fjor spilte jeg nesten ikke fotball. Da Asker-trener Eli Landsem spurte om jeg var interessert i å gjøre comeback, spurte jeg Gud om hva jeg skulle svare. Han ba meg si ja og fortsette med fotballen, sier Tone Gunn Frustøl (25) til Dagbladet.

Dette var i desember i fjor.

- Jeg var usikker, men ble kalt tilbake til fotballbanen. Som kristen vil jeg være der hvor Gud vil ha meg. Jeg ba om et klart svar, og fikk det dagen etter. Eli Landsem fikk svar 14 dager før fristen gikk ut. Nå bor jeg i Asker og trives godt med kombinasjonen toppfotball og studier på BI, sier Tone Gunn Frustøl.

Ba foran kampen

Foran kampen mot positive Team Strømmen i går, ba hun som vanlig om at det skulle gå bra. Snaut to timer seinere gikk hun av kunstgraset på Furuset som en av banens beste spillere.

- Jeg er veldig glad for å være tilbake. Det er mest gøy å ha masse å gjøre, og være mye borti ballen. I åpningskampen mot Kolbotn (1- 2 tap) hadde jeg et frispark i krysset og ut. Selv om Gud er med meg, går ikke alt min vei, sier Tone Gunn Frustøl.

Asker-trener Eli Landsem karakteriserer «Teege» (som er klengenavnet hennes) som teknisk briljant.

- Det var greit at han der oppe svarte ja i desember i fjor. Tone Gunn gjør utrolige ting med ballen, og er like god med begge bein. Fortsatt har hun et stykke igjen til toppformen. På sitt beste er hun enda flinkere til å spille fri lagvenninnene og stikke igjennom fra sin midtbaneposisjon, sier Eli Landsem.

- Neppe mer landslag

Comeback på landslaget har Tone Gunn Frustøl verken tenkt på, eller spurt Gud om. Selv om hun er en like god fotballspiller nå som i noen av de 32 landskampene hun har spilt.

- Landslaget tenker jeg ikke på før det eventuelt kommer en forespørsel. Men jeg regner ikke med at landslagstreneren (Åge Steen) kommer til å spørre, sier Tone Gunn Frustøl.

<B>KRISTEN:</B> Tone Gunn Frustøl ba til Gud før kampen mot Team Strømmen. Hun ble hørt og Asker vant 3-1.