Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gud kan ikke forby det, langt mindre Blatter

Maradona om høyde-fotball.

(Dagbladet.no): Diego Maradona spilte veldedighetskamp foran 30 000 tilskuere i den bolivianske hovedstaden La Paz søndag. Landets president Evo Morales var motstander på banen som ligger 3600 meter over havet.

Landslagsarenaen har vært fryktet av motstanderne på grunn av den tynne lufta, men fredag vedtok Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) en regel som gjør det praktisk talt umulig for Bolivia å spille hjemmekampene sine i hovedstaden.

En skammelig beslutning, mener Maradona, og lar Fifa-president Sepp Blatter høre det:

- Du må spille der du er født. Ikke engang Gud kan forby det, og langt mindre Blatter, sier Maradona ifølge Reuters

Gjør høyde-kamper umulig

Den nye Fifa-regelen sier at om kamper skal spilles over 2750 meter over havet, skal motstanderen ha en uke på å akklimatisere seg. Spilles kampen over 3000 meter, må motstanderen få to uker på seg. Det gjør det selvsagt praktisk talt umulig å spille kamper i slik høyde.

- Dette er latterlig, fordi de ønsker å flytte Bolivia. Det er skammelig, det ble bestemt av folk som aldri har løpt etter en fotball, dette er politisk. Forsøker de å endre geografien? spør Maradona sarkastisk.

Laget «Maradonas venner» slo president Morales og hans lag av politikere og tidligere bolivianske fotballspillere 7-4.

FINTET PRESIDENTEN: Diego Maradona er god og rund igjen, men lurte unna Bolivias president Evo Morales i oppvisningskampen søndag. Foto: AP/Scanpix
FINTET PRESIDENTEN: Diego Maradona er god og rund igjen, men lurte unna Bolivias president Evo Morales i oppvisningskampen søndag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Tre Maradona-mål

Maradona scoret tre mot Morales\' ene mål, skriver Associated Press.

Etterpå mente Maradona at hans egen og presidentens innsats var bevis på at det går bra å spille fotball i høyden.

- Jeg, i en alder av 47, og president Morales har vist Fifa at du kan løpe på denne banen, sier Maradona.

Kampen ble spilt til inntekt for ofre for flommen i lavlandet i Bolivia. Tilskuerne hadde med seg klær, poser med sukker og ris, og til og med toalettpapir, skriver AP.

image: - Gud kan ikke forby det, langt mindre Blatter
STØTTER BOLIVIA: Maradona freser mot Fifa som i praksis forbyr Bolivia å spille hjemmekampene i hovedstaden La Paz, 3600 meter over havet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media