- Gudene vet hva svenskene tenkte på

Sølv-Emil mener tabbe kostet Sverige gullet.

TRAKK VINNERLODDET: Emil Hegle Svendsen mener han trakk vinnerloddet da han endte opp med startnummer én på sprinten. Forholdene holdt seg ikke spesielt godt i Ruhpolding.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ralph Orlowski
TRAKK VINNERLODDET: Emil Hegle Svendsen mener han trakk vinnerloddet da han endte opp med startnummer én på sprinten. Forholdene holdt seg ikke spesielt godt i Ruhpolding.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ralph Orlowski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/RUHPOLDING (Dagbladet): VM-arrangøren i Ruhpolding hadde gjort det som sto i deres makt for å sikre løperne så like og rettferdige forhold som mulig, men tross all saltingen i løypa for å binde snøen i mildværet, var det liten tvil om at det var en stor fordel med et tidlig startnummer på sprinten.

Tidligst av alle kom Emil Hegle Svendsen, og tross én bom på både stående og liggende skyting og dermed to strafferunder, endte han opp med sin beste VM-plassering på sprint i karrieren: Annenplass. Det kan delvis tilskrives at han hadde de fasteste forholdene av samtlige, for det ble bare løsere og løsere i sporet i mildværet utover ettermiddagen.

- Jeg trakk vinnerloddet med startnummer én, erkjenner Svendsen overfor NRK etter sølvmedaljen.

Gullet gikk til Svendsens fremste rival i verdenscupen, franske Martin Fourcade. I likhet med nordmannen skjøt også han på seg to strafferunder, men gikk et enda mer gnistrende langrenn.

Carl Johan Bergman vant bronse. I motsetning til de to andre på seierspallen, skjøt svensken to fulle hus og ledet ut på sisterunden. Han maktet ikke å stå imot Fourcades og Svendsens avslutninger, og gikk i mål 2,8 små sekunder bak nordmannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer