Gudestatus for fall

TROMSØ (Dagbladet): TIL- LSK 0- 3. Terje Skarsfjord har ført Tromsø til store triumfer. Men i går - etter fem strake hjemmetap og ikke en eneste scoring - ble de første høylytte kravene om TIL-trenerens avgang framsatt fra tribunen.

- Skarfjord må gå! ble det ropt fra hjertet av Store Stå, der de aller mest innbitte TIL-supporterne holder til.

Det er harde - og oppsiktsvekkende - ord i Tromsø. For få uker siden ville personene bak slike tilrop blitt jaget hjem. Men i går - på glisne tribuner - tok ingen til motmæle.

Etter 0- 4 mot Lyn fikk han tillit fra ledelse og spillere. Spørsmålet mange i Tromsø nå likevel stiller, er om «Skars» sjøl velger å forlate den synkende TIL-skuta eller om TIL-ledelsen våger å gi ham sparken.

Smertegrense?

Sjøl hørte ikke Skarsfjord tilropene fra tribunen, han var for opptatt med å følge det trøstesløse TIL-spillet.

- Nei, jeg hørte ikke hva som ble sagt. Men hyggelig er det jo uansett ikke, sa Skarsfjord, da han igjen måtte forklare et bittert nederlag. TIL befinner seg i en bunnløs krise ingen vet veien ut av. Og «Skars» er preget av motgangen og har det vondt.

- Hvor mange tap tåler du før du forlater jobben?

- Det er umulig å si. Smertegrensen er ennå ikke nådd. Men den kan komme om ei uke. Eller om 14 dager. Jeg vet ikke.

- Etter så mange svake resultater og lite håp om bedring, kan ikke et trener-skifte gi TIL et puff framover?

- Der er statistikken klar: Et skifte av trener kan gi et løft. Men som oftest er det et blaff. Uansett er det styret som må avgjøre min framtid i klubben, sier Skarsfjord, som fortvilt leter etter lyspunkter: I går fant han noe han kalte spillemessig framgang i et nytt system, men bare i 15 minutter.

Så falt laget sammen igjen.

- Er TIL gode nok til å overleve i eliteserien?

- Jeg vet ikke. I øyeblikket er vi ikke bedre. Vi bruker de beste vi har, og det er ikke godt nok.

Solgt til bunns

Selv i tøffe tider har nordlendingene stått side om side med treneren som har hatt gudestatus i ishavsbyen. Men TIL har solgt gull og kjøpt gråstein som erstattere.

TIL har flere titalls millioner på bok, men før eller seinere blir en liten klubb straffet for å sende så mye kvalitet sørover. Selv ikke en Skarsfjord kan utrette mirakler:

- Jeg er delvis enig i at TIL har solgt seg til sportslig fattigdom. Det er en del av forklaringen på nedturen, sier Skarsfjord, som erkjenner ansvar fordi han har godkjent alle salgene som synes å sende TIL rett til bunns.

Etter ukentlige krisemøter i spillergruppa er det TIL-styret som i dag eller i morgen samles til krisemøte. Etter det Dagbladet kjenner til, vil både Skarsfjords og sportssjef Tore Rismos framtid i klubben da bli diskutert. Rismo er mannen med hovedansvaret for flere nyinnkjøp (blant andre M'Baye og Essidiri) som virker helt hjelpeløse med gress under beina.

<B>MOTGANG UTEN ENDE:</B> Nok en gang måtte TIL-trener Terje Skarsfjord stå til rette for prestasjoner som ikke holder mål. Ni av de siste kampene har endt uten scoring og med tap.