FERDIG I MOLDE: Eidur Gudjohnsen, her før eliteseriekampen mellom Vålerenga og Molde på Ullevaal stadion.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FERDIG I MOLDE: Eidur Gudjohnsen, her før eliteseriekampen mellom Vålerenga og Molde på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Gudjohnsen ferdig i Molde

Gir seg umiddelbart.

(Dagbladet): Eidur Gudjohnsen gir seg i Molde, melder klubben på sin Twitter-profil.

Dermed ble 3-0-tapet for Vålerenga i helga Island-stjernens siste opptreden for Ole Gunnar Solskjær og de blå.

- Jeg hadde en god prat med Ole Gunnar, og på grunn av situasjonen vi er i som lag, og med tanke på framtiden, følte jeg det var på tide å tre til side. Laget er i en stor overgangsfase med mange unge spillere på vei gjennom, og vi vet alle sammen at jeg neppe er her på lang sikt, sier Gudjohnsen i et intervju på Moldes Facebook-side.

- Etter forrige kamp følte jeg at jeg kanskje står i veien for at andre får muligheten til å få nyttig erfaring. Jeg vet at karrieren min går mot slutten, og jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal legge opp fullstendig. Men jeg føler dette er den rette avgjørelsen akkurat nå, sier islendingen.

Eidur Gudjohnsen sier han bare har positive ting å si om tiden i Molde, og takker for at klubben hjalp ham til Frankrike og EM-eventyret i sommer.

- Jeg har mye å takke Molde for, og jeg er veldig takknemlig for det klubben og Ole Gunnar gjorde for at jeg kunne oppfylle barndomsdrømmen om et EM med Island. Men etter at jeg kom tilbake, har jeg hatt følelsen av at det ikke var rett at jeg skulle ta plassen til noen andre, sier han.

Ole Gunnar Solskjær sier det har vært en ære å ha Eidur Gudjohnsen i klubben.

- Vi snakket før sesongen om at EM var et naturlig mål for ham, og at seriemesterskap var et naturlig mål for ham. Når vi nå ikke kjemper i troppen i tabellen, så tror jeg kanskje Eidur føler at han tar opp mer plass enn at han gir guttene ekstra energi. Så da ble vi enige om at vi avslutter det nå, sier han.

- Denne perioden er tøff, men jeg takker ham bare for at han kom tilbake etter EM og bidro inn mot de første kampene. Det var nok sluttkjørt det batteriet uansett, men frem til Rosenborg-kampen var jo dette en suksesshistorie. Han gjorde det vi hadde håpet på, har bidratt, og så er vi i en overgangsperiode her, og det er kanskje like greit at de nest mest rutinerte her tar det taket og bruker ham som eksempel på hva som skal til for å bli best igjen, sier Solskjær.

Gudjohnsen endte med ett mål på 13 ligaopptredener for Molde.