Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gudjohnsen gjør comeback i engelsk fotball

36-åringen kan debutere for Bolton allerede til helgen.

TILBAKE I ENGLAND: Eidur Gudjohnsen, som for bare fem år siden spilte i Barcelona, gjør comeback i engelsk fotball. Islendingen har signert for Bolton frem til neste sommer, klubben som først hentet ham til England. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
TILBAKE I ENGLAND: Eidur Gudjohnsen, som for bare fem år siden spilte i Barcelona, gjør comeback i engelsk fotball. Islendingen har signert for Bolton frem til neste sommer, klubben som først hentet ham til England. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

(Dagbladet): Den tidligere Chelsea- og Barcelona-spilleren Eidur Gudjohnsen gjør comeback i England, på nest øverste nivå.

Den islandske spissen har rukket å bli 36 år gammel, og har tilbragt de siste par sesongene i belgisk fotball. Først for Cercle Brügge, og sist for byrival Club Brügge.

Bolton Wanderers bekrefter på sin hjemmeside at de har signert den islandske ringreven, som ble frigitt fra Club Brügge i sommer og har trent med Bolton siden november.

Ettårskontrakt Bolton rykket ned fra Premier League så sent som i 2012, og er i utgangspunktet en klubb som forventes å kjempe om opprykk fra Championship. Så langt har de skuffet, og ligger på en 18. plass.

I løpet av 19 kamper er klubbens foreløpige toppscorer Cardiff-innlånte Joe Mason, som kun har fire nettkjenninger så langt. Eidur Gudjohnsen hentes inn for å skyte klubben tilbake til øvre halvdel av tabellen.

Bolton tar Gudjohnsens alder i betraktning, og har gitt Islands toppscorer gjennom tidene en kontrakt som løper frem til sommeren neste år. De gir den meritterte islendingen draktnummer 22.

Gudjohnsen har lang medfartstid fra engelsk fotball, og Bolton var den første engelske klubben som hentet ham. Senere gikk han til Chelsea, før han gikk til Barcelona. Etter tre år der, har islendingen spilt for syv ulike klubber siden 2009.

Bolton håper på at spissen kan få formell klarering til å spille allerede mot Reading i helgen. Reading ligger foreløpig på en 14. plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling