<strong>IMPONERER:</strong> John Guidetti og Guyon Fernandez feirer førstnevntes første av tre mål mot Ajax i går.Foto: SCANPIX/EPA/MARCO DE SWART
IMPONERER: John Guidetti og Guyon Fernandez feirer førstnevntes første av tre mål mot Ajax i går.Foto: SCANPIX/EPA/MARCO DE SWART Vis mer

- Guidetti er et fenomen

19-åringen hylles som ny Zlatan etter enda et hattrick.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic satte inn et strålende frisparkmål da Milan slo Cagliari i går, men i Sverige er det en annen spiss som stjeler overskriftene.

John Guidetti gjorde nemlig hattrick i det såkalte De Klassieker mot Ajax, og nå diskuterer svenskene om den landskampløse 19-åringen må med i Erik Hamréns EM-tropp til sommeren.

- Med tanke på hans unge alder, er han et fenomen. John Guidetti kommer til å bli en europeisk storspiller, sier Feyenoord-manager Ronald Koeman, ifølge Aftonbladet.

Sammenliknes med Zlatan
Guidetti er Manchester Citys eiendom, men gikk på utlån til den nederlandske klubben i sommer. Den overgangen har vært en suksess.

Unggutten har pøst inn mål i sesonginnledningen, og med hattricket i går  - hans andre på få uker - står han med 14 scoringer på 13 kamper så langt.

Som ungt svensk spisstalent i Æresdivisjonen, er det ikke selvfølgelig ikke overraskende at sammenlikningene med Zlatan Ibrahimovic dukker opp.

- Kanskje burde han gjøre som Zlatan. Bli i den nederlandske ligaen noen år før han går til et storlag, sier Ronald Koeman.

Og skal man tro svensk presse, er John Guidetti også en type utenfor banen som kan sammenliknes med Milan-superstjernen.

- Det var gåsehud til max. Helt sykt, publikum var helt ville. Det er sånt man bare drømmer om, sier 19-åringen selv til Expressen etter å ha blitt byttet ut til stående applaus i det 90. minutt.

- Jeg traff en kar tidligere som ba meg skrive autografen min på armen hans. Han sa han skulle tatovere det. Man forstår nesten ikke hvor stort det er, sier Guidetti.

Vet de følger med
Unggutten startet seniorkarrieren i Brommapojkarna, før han som 15-åring skrev under for Manchester City. Som spiller er han kanskje mer ulik nevnte Ibrahimovic, men beskrives som en naturlig målscorer.

Landslagsassistent Marcus Allbäck så Guidetti sette sine tre scoringer i går, og nå er det flere som mener unggutten er moden for den svenske troppen.

- Jeg kan si såpass, at jeg vet de følger med på meg. Så det gjelder å prestere bra på klubblaget, så løser det seg nok, sier 19-åringen om mulighetene for EM-spill i Ukraina i sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer