TIL SPANSK FOTBALL: John Guidetti har skrevet under for den spanske klubben Celta Vigo. Svensken var forrige sesong på utlån hos Ronny Deila og Celtic. Foto: Thomas Eisenhuth/dpa
TIL SPANSK FOTBALL: John Guidetti har skrevet under for den spanske klubben Celta Vigo. Svensken var forrige sesong på utlån hos Ronny Deila og Celtic. Foto: Thomas Eisenhuth/dpaVis mer

Guidetti forlater Deila og Celtic. Til spansk fotball

Celta Vigo.

John Guidetti har skrevet under for den spanske klubben Celta Vigo. Svensken var forrige sesong på utlån hos Ronny Deila og Celtic.

23-åringen var på lån fra Manchester City til skotsk fotball i 2014/15-sesongen. Der imponerte Guidetti i første halvdel av sesongen. Han fikk mindre spilletid etter vinterpausen. Da signaliserte den svenske spilleren at han ikke ønsket å bli værende etter sommeren.

Spissen var sentral på det svenske U21-laget som vant fotball-EM for U21-landslag i sommer. Flere klubber ønsket Guidettis tjenester etter prestasjonene i mesterskapet. Valget falt til slutt på Celta.

Under oppholdet i Manchester City ble han også utlånt til Burnley, Feyenoord og Stoke.

Celta endte på 8.-plass i den spanske toppdivisjonen forrige sesong. Guidetti er klubbens tredje signering for sesongen. Fra før har den hentet Iago Aspas og danske Daniel Wass.

(NTB)