<strong> MATCHVINNER:</strong>  John Guidetti ble matchvinner for Celtic mot Inverness. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
MATCHVINNER: John Guidetti ble matchvinner for Celtic mot Inverness. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

Guidetti scoret igjen i ny Celtic-seier

Ronny Deilas menn på vinnersporet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ronny Deilas Celtic vant lørdag 1-0 over Inverness. Det kan laget takke reservekeeper Lukasz Zaluska og storscorer John Guidetti for.

Til pause sto det 0-0. Men det skulle ikke ta lang tid etter hvilen før den svenske storscoreren var på farten.

For etter 48 minutter av oppgjøret gjorde han alt rett. Spissen fikk en god pasning, vendte vekk en forsvarer og satte ballen kontant i mål.

Resultatet sto seg kampen ut, etter at Inverness hadde levert en sterk sluttspurt. Flere ganger måtte keeper Zaluska, som nylig ble overfalt på åpen gate, i aksjon. 32-åringen holdt nullen etter flere gode redninger i sluttminuttene.

- Jeg er veldig stolt av laget i dag, og jeg er glad på Zaluskas vegne. Han sørget for at vi sitter igjen med tre poeng, sa Deila etter kampen.

I form Celtic har nå fem strake seirer i alle turneringer. Guidetti har på de samme kampene scoret seks mål.

- Jeg liker hvordan vi ser ut nå. Relasjonene i forsvarsspillet vårt blir stadig bedre, sa Deila ifølge Celtics Twitter-konto.

I serien begynner Deilas mannskap å nærme seg toppen. Seieren betyr at laget er på tredjeplass. To poeng skiller opp til ledende Dundee United. I tillegg har Celtic én kamp mindre spilt.

Stefan Johansen spilte hele kampen på Celtics midtbane. Jo Inge Berget var ikke i kamptroppen. Neste kamp for Celtic er borte mot rumenske Astra i europaligaen torsdag.

Møter Rangers Lørdag ble det klart at Celtic møter Rangers i semifinalen i den skotske ligacupen. Det blir Ronny Deilas første møte med det beryktede oppgjøret.

Glasgow-lagene har ikke møttes siden Rangers ble slått konkurs i 2012. Celtic-rivalene måtte starte på nytt på nivå fire og har siden den gang rykket opp to ganger.

Klubben ligger for øyeblikket på nivå to i Skottland. Likevel har de klart å spille seg fram til semifinale i ligacupen. Byderbyet vil bli spilt på nøytral bane i månedsskiftet januar/februar

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer