Gulbrandsen: - De unge trigger oss

Landslagsveteranen klar for sitt niende mesterskap.

 KLAR:  Solveig Gulbrandsen mener de sultne unge talentene i EM-troppen presser veteranene til å prestere bedre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KLAR: Solveig Gulbrandsen mener de sultne unge talentene i EM-troppen presser veteranene til å prestere bedre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Solveig Gulbrandsen (32) representerer den tredelen av Norges EM-tropp som forvalter mesterskapsrutinen. Hun takker ferskingene for en ny giv.

- De unge som vil fram og opp står på hele tiden. Vi eldste vil gjerne være litt «safe» og ha håndbrekket på, men de lar oss ikke få lov til det, sier hun til NTB om oppkjøringen til mesterskapet som starter torsdag med kamp mot Island.

Gulbrandsen har spilt 163 landskamper siden hun i 1998 debuterte med 3-2-seier over Tyskland i en VM-kvalifiseringskamp. Hun har scoret 47 mål og hentet både OL-gull, EM-sølv og to EM-bronse. Hun er klar for sitt niende sluttspill.

Andre mesterskapsveteraner i troppen er Trine Rønning, Ingvild Stensland, Marit Fiane Christensen og Ingrid Hjelmseth, som alle har over ti års landslagserfaring.

Tå hev I troppen er også sju spillere fra Norges lag i fjorårets U20-VM. Av dem har bare Emilie Haavi og Kristine Hegland vært med i et seniorsluttspill. De andre er Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg, Cathrine Dekkerhus, Melissa Bjånesøy og Nora Neset Gjøen.

- Det er på en måte et nytt lag, med en ny trener, og vi prøver oss fram. Selvsagt har prestasjonene i oppkjøringskampene variert noe. Mange har fått spille, og vi har endt opp med en god tropp som utfyller hverandre bra, sier Gulbrandsen.

- Alle er på tå hev og ønsker å prestere.

Norges gruppe rommer tre av semifinalistene fra forrige EM-sluttspill (Tyskland, Norge og Nederland), og mange mener at Island er gruppas svakeste lag. Blant dem er de ti Aftonbladet-journalistene som har tippet sluttspillet for avisas EM-magasin. Alle ti tipper at Tyskland blir gruppevinner foran Norge, og åtte av dem tror at Island ender sist.

Lyver Likevel tror ingen i den norske troppen at man kan spasere til seier over islendingene. Norge er uten seier i sine sju siste kamper før sluttspillet og har slitt mot Island de siste årene.

 GOD HARMONI:  Humøret i den norske troppen er bra til tross for svake resultater i forkant av mesterskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GOD HARMONI: Humøret i den norske troppen er bra til tross for svake resultater i forkant av mesterskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Gulbrandsen har tro på laget selv om det skulle bli en treg start også i sluttspillet.

- Noen av resultatene våre lyver litt. Mange ganger tidligere har Norge i sluttspill så vidt gått videre fra gruppespillet, men kommet sterkere utover i mesterskapet. Norge er et typisk turneringslag, sier hun.

- Vi har hatt gode treninger, og ting er i ferd med å falle på plass.

(NTB)