Gulbrandsen ferdig i Salzburg

Fredrik Gulbrandsen er ferdig i Red Bull Salzburg og linkes til tyrkisk storklubb.

BYTTER KLUBB: Fredrik Gulbrandsen er ferdig i Salzburg og ønsker seg til en større liga. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB scanpix
BYTTER KLUBB: Fredrik Gulbrandsen er ferdig i Salzburg og ønsker seg til en større liga. Foto: Reuters/Lee Smith/NTB scanpixVis mer

I en pressemelding torsdag skriver Red Bull at Fredrik Gulbrandsen ikke blir å finne i klubben neste sesong.

Ifølge klubbens uttalelse var det en felles beslutning tatt av klubben og spilleren etter lange diskusjoner med Fredrik Gulbrandsen og hans folk, som var preget av «stor åpenhet og tillit, men i siste instans ble det ikke inngått en avtale om videre samarbeid», skriver Red Bull.

- Jeg har en følelse som forteller meg at du må gjøre det nå. Jeg føler at det er tid for meg å gjøre noe nytt. Jeg har hatt tre flotte år her i Salzburg, jeg vil alltid huske det. Men jeg tror jeg har kommet til et punkt i karrieren min, hvor det kanskje er den siste sjansen til å gå inn i en stor liga, sier Gulbrandsen om valget en avskjedsvideo klubben har lagt ut på sine sosiale medier.

Suksessfullt opphold

Gulbrandsen dro til østerriksk fotball sommeren 2016 fra Molde, og hadde 31 mål og 16 målgivende på 106 kamper for klubben. I løpet av perioden ble han også lånt ut i et halvt år til New York Red Bulls, hvor han spilte under den kommende Salzburg-treneren Jesse Marsch.

Med FC Red Bull Salzburg vant Fredrik Gulbrandsen totalt tre mesterskap og to cuptitler.

- Jeg vil ta mange minner med meg. I dette laget har jeg opplevd mange av de beste øyeblikkene i mitt liv. Det var en flott tid jeg vil aldri glemme, sier Gulbrandsen.

Vil til større liga

Nå ønsker nordmannen seg til en større liga enn den østerrikske. Som Dagbladet tidligere har skrevet forteller tyrkiske medier at nordmannen skal være ønsket i Fenerbahçe og skal ha fått et lukrativt tilbud derfra, men også klubber i tysk Bundesliga skal være interessert i den norske spissen.

- Som fotballspiller vil du alltid spille på høyeste nivå. Det er selvsagt en vanskelig beslutning å gå nå og vite at laget vil spille i Champions League neste år, men jeg håper at jeg også vil få den sjansen.

Foreløpig står han med bare tre landskamper og har ikke vært en del av Lars Lagerbäcks foretrukne spillere, men Gulbrandsen gjennomførte en flott sesong hvor han blant annet lenge var toppscorer i Europa League og endte med fem scoringer på ni kamper i turneringen.