Gulbrandsen forklarer hemmeligheten bak akrobatfeiringen

- Begynte hjemme i hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Seriemester Molde vant fortjent 2-0 mot Odd i cupfinalen i ettermiddag.

Romsdalingene var de nødvendige prosentene bedre enn Dag-Eilev Fagermos hardtkjempende Odd i en tett og jevn kamp på nasjonalarenaen.

Etter kampen er det de blåhvites feiringer av målene og tittelen som kanskje vil sitte igjen som det sterkeste minnet for de som så oppgjøret.

Uortodokse feiringer Etter 1-0-scoringen vartet Fredrik Gulbrandsen opp med heftig akrobatikk, og etter 2-0-scoringen rett før slutt, løp Mohamed Elyououssi over halve banen for å få et kyss på skoen av Moldes lege Kjell Erik Strømskag.

Vegard Forrens underbuksefeiring etter sluttsignalet var også av det oppsiktsvekkende slaget.

Fredrik Gulbrandsen forteller at han nesten ikke husker noe fra sekundene etter at han dunket Molde i ledelsen.

- Det er vanskelig å beskrive hva som skjedde. Jeg husker bare at jeg så Mostrøm i øya, og så var det bare å få ut litt adrenalin og ta en salto. Jeg hadde riktignok masse adrenalin igjen etterpå, så det hjalp ikke så mye, gliser han.

Begynte i hagen Gulbrandsen slo hjul og tok en baklengs salto rett foran Molde-svingen etter 1-0-scoringen. Overfor Dagbladet røper 22-åringen bakgrunnen for den akrobatiske feiringen.

- Ruben (Lunan Gabrielsen) og jeg begynte å øve på en sånn type feiring hjemme i hagen på Lillestrøm. Vi drev med litt akrobatiske greier, og så fant vi ut at vi skulle gjøre det hvis vi scoret i kamp. Det som var litt morsomt var at vi scoret vårt første mål i Tippeligaen i samme kamp, og da feiret begge med salto, sier han.

Kampen Gulbrandsen referer til var Lillestrøms 2-1-seier mot Viking på Åråsen 3. juli 2011. Nå, tre og et halvt år seinere, har saltofeiringen nærmest blitt spissens varemerke.

<strong>SJEKK DEN FEIRINGA:</strong> Fredrik Gulbrandsen feiret med en vanvittig salto etter å ha banket inn 1-0-målet i cupfinalen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
SJEKK DEN FEIRINGA: Fredrik Gulbrandsen feiret med en vanvittig salto etter å ha banket inn 1-0-målet i cupfinalen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

I dag var landslagsspilleren imidlertid heldig som ikke ble utvist. Rett etter å ha sendt Molde i ledelsen, burde han sannsynligvis sett rødt, etter å ha sendt Lars Kristian Eriksen i bakken med en skikkelig hoftesving.

- Ikke rødt 22-åringen ser det imidlertid ikke på samme måte selv.

- Jeg hadde to taklinger i løpet av hele kampen. På det første gule hørte jeg ikke at han blåste. Jeg prøvde å legge ballen i bakrom, ikke spille bort ballen slik jeg fikk gult for. Jeg syntes ikke det var nok til å gi rødt. I tillegg hadde Jarkko Hurme en ganske lik takling rett før som dommeren ikke gir gult på, så da gjør han vel en vurdering om at det ikke var gult, sier Gulbrandsen.

- Hvor tent var du i dag på en skala fra én til ti?

- Da får jeg si 12. Da jeg så Molde-supporterne og at stadion var fullsatt, så trengte jeg ikke mer motivasjon.

<strong>AKROBATISK:</strong> Gulbrandsens signaturfeiring består av at han slår hjul først, og deretter tar en baklengs salto. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
AKROBATISK: Gulbrandsens signaturfeiring består av at han slår hjul først, og deretter tar en baklengs salto. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Gulbrandsen tok i dag sin tredje tittel med Molde. Nå tror han romsdalingene kan dominere norsk fotball på samme vis som Rosenborg gjorde på 90-tallet.

- Ja, det tror jeg vi kan. Nøkkelen blir å fortsette med det vi har gjort nå. Ha kontinuitet. Jeg har veldig trua på det. Neste år skal vi gjøre alt vi kan for å komme oss inn i Europa, så hvis vi klarer det blir det veldig bra, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer