Gulbrandsen har røket ut mot Tyskland i fire mesterskap

- 2009 var jævlig surt.

TYSKLAND NESTE: Solveig Gulbrandsen og trener Even Pellerud på mandagens treningsøkt. I morgen venter Tyskland på de norske jentene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TYSKLAND NESTE: Solveig Gulbrandsen og trener Even Pellerud på mandagens treningsøkt. I morgen venter Tyskland på de norske jentene. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

KALMAR (Dagbladet): I morgen står Tyskland på andre banehalvdel da de norske jentene går ut på Guldfågeln Arena i Kalmar. Et lag Norge ofte har møtt i mesterskapssammenheng, men ikke alltid har gjort det like skarpt mot.

Det er faktisk hele sju kamper siden Norge sist slo Tyskland i et EM, VM eller OL. Den gang gikk Norge hele veien til topps og ble olympiske mestere i Sydney 2000.

Siden den gang har det vært en lang rekke nedturer. I 2001 slo de Norge i semifinalen i EM, i 2005 vant de 3-1 over Norge i EM-finalen, i 2007 ble de for sterke i semifinalen i VM, og to år etter i 2009 ble det nok en gang 3-1 til tyskerne i EM-semien.

2009 var verst Solveig Gulbrandsen har vært med på alle mesterskapsnedturene mot Tyskland de siste 12 årene, men rangerer likevel den siste i 2009 som den verste.

- Den i 2009 var jævlig sur. Da angrep vi dem, vi ledet 1-0 og hadde flere gode muligheter til å doble ledelsen. Dessverre kollapset vi i andre omgang, sier hun til Dagbladet.

Og Norges mesterskaps-nemesis har fått fart på maskineriet også i år. Etter en skuffende forestilling med 0-0 mot Nederland i åpningskampen, klemte de til og slo Island 3-0.

Imponert Even Pellerud var imponert over den forestillingen Tyskland viste i Vaxjö på søndag.

- De spilte en veldig god kamp mot Island. Det var Tyskland på sitt beste. Vi må finne en slagplan som passer mot Tyskland, men hva den går ut på vet jeg ikke enda, sa Pellerud.

SISTE SEIER: Trøya til Solveig Gulbrandsen (til høyre) blir noen nummer større da Tysklands Birgit Prinz forsøker å stanse Gulbrandsen i OL-semifinalen i Sydney. Norge vant 1-0 over Tyskland, slo senere USA i finalen. Foto: Erik Johansen / SCANPIX
SISTE SEIER: Trøya til Solveig Gulbrandsen (til høyre) blir noen nummer større da Tysklands Birgit Prinz forsøker å stanse Gulbrandsen i OL-semifinalen i Sydney. Norge vant 1-0 over Tyskland, slo senere USA i finalen. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer

Gulbrandsen på sin side er innstil på en tøff kamp mot de tyske jentene, men tror samtidig ikke de er den verste motstanden.

- Tyskland er bestandig vanskelige, men samtidig føler jeg vi har bedre kontroll på dem enn flere andre motstandere. Frankrike ser for eksempel veldig sterke ut, avslutter Gulbrandsen.

Vil ikke tenke videre enda Skulle det bli seier mot Tyskland i morgen, venter etter alle solemerker vinneren av kveldens kamp mellom Sverige og Italia. Pellerud forteller til Dagbladet at så langt har han ikke rukket å tenke enda.

- Jeg får ta den klassiske "vi tar en kamp av gangen", men så langt har jeg ikke kommet. Jeg er kanskje litt kjedelig i dag, men sånn er det bare, avslutter Pellerud.

BUSSEN: EM i fotball for damer. Solveig Gulbrandsen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BUSSEN: EM i fotball for damer. Solveig Gulbrandsen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer