Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gulbrandsen senket Frankfurt på tre minutter

Kolbotn stoppet verdens beste spiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solveig Gulbrandsen scoret målene da Kolbotn overrasket og slo tittelforsvarer Frankfurt 2-1 i kvartfinalen i kvinnenes europacup.

Tre minutters festfotball like etter sidebytte ble utslagsgivende. Gulbrandsen gjorde 1-0 da hun i det 48. minutt brøt gjennom Frankfurt-forsvaret og rullet ballen inn ved stolpen.

Hun doblet ledelsen i det 51. minutt da hun fikk kjempetreff med venstrebeinet og sendte ballen i motsatt kryss fra 16 meters hold.

Gjestene presset på for redusering og hadde to treff i målstengene før Sandra Smisek reduserte et drøyt kvarter før slutt.

Gulbrandsen, som ble mamma i sommer, har tatt et steg av gangen etter sitt comeback for Kolbotn. I onsdagens kamp mot Frankfurt viste hun sitt gamle jeg på fotballbanen.

– Vi hadde bestemt oss for å presse dem som f..., og det gjorde vi. Men vi ble slitne etter hvert, sa en fornøyd Gulbrandsen til TV 2.

– Det var en fortjent seier, for vi styrte spillet det meste av kampen. Litt synd bare at vi slapp inn et mål. Laget spilte opp mot sitt beste, og hvis jentene jobber like iherdig i returkampen bør vi ha en god mulighet, sa Kolbotn-oppmann Thomas Engrønningen til NTB.

Frankfurt har tidligere trukket store veksler på sin store stjerne Birgit Prinz. Kolbotn-jentene klarte imidlertid å kneble henne slik at hun ble anonym i store deler av kampen.

– Det ble like vanskelig som vi ventet, men det var en kamp med høy klasse, sa Frankfurt-manager Siegfried Dietsch.

– Takket være bortemålet har vi dette i egne hender, sa lagets trener Hans-Jürgen Tritschoks.

Returkampen spilles torsdag 19. oktober.

(NTB)

PUTTET TO: Solveig Gulbrandsen scoret begge målene da Kolbotn slo Frankfurt.