Gulbrandsen taus om trenerspørsmålet

Ny daglig leder i Hønefoss.

DAGLIG LEDER:  Tom Gulbrandsen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
DAGLIG LEDER: Tom Gulbrandsen. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Tom Gulbrandsen skal gjenreise skakkjørte Hønefoss. Umiddelbart opptrykk fra 2. divisjon er målet, men det er uklart om trener Rune Skarsfjord får beholde jobben.

Det ble mandag klart at den tidligere landslagsspilleren overtar som daglig leder i HBK.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg starter heller ikke i jobben før trolig i februar, sier Gulbrandsen til NTB på spørsmålet om Skarsfjord får bli med videre etter nedrykket fra 1. divisjon i høst.

Skarsfjord er fortsatt under kontrakt med ringerikingene, men hans trenerframtid i klubben er uviss.

Hønefoss har slitt voldsomt økonomisk de siste årene. Nå venter 2. divisjon for første gang på 17 år.

- Dette er en utfordrende jobb. Jeg har vært i klubben i to perioder tidligere. Det er et uforløst potensial i en by av Hønefoss sin størrelse. Det er mange og gode muligheter til å forbedre fotballbyen, sier Gulbrandsen.

- Jeg kom til HBK første gang da de lå i 2. divisjon. Da rykket vi opp det første året. Vi fikk satt en god kultur til å prestere. Det føler jeg er blitt noe vannet ut, mener «Bukken», som har vært både spiller og trener i Hønefoss.

Sterkere grunnmur Han fikk i sin tid 17 A-landskamper for Norge. Gulbrandsen var en del av Lillestrøms solide lag på slutten av 1980-tallet og starten av 1990-tallet.

- Det å ligge der laget ligger nå (2. divisjon), er ikke noe å satse på. Klubben hører hjemme i en av de to øverste divisjonene, mener den påtroppende HBK-sjefen.

- Når ser vi Hønefoss tilbake på øverste nivå?

- Klubben har alle muligheter til å komme tilbake. Der vil jeg bidra, men det er altfor tidlig å si noe om når vi er tilbake i eliteserien. Det blir litt skudd i blinde når du skriver 2. divisjon. Da er veien fram lang. Det er ikke sikkert det viktigste er å komme raskest mulig tilbake. Vi bør kanskje heller bygge opp en sterkere grunnmur. Det er vanskelig å være i toppligaen, men det bør være et mål der framme, sier Gulbrandsen.

Rett opp En ting er sikkert, klubben har klare ambisjoner om en umiddelbar retur til 1. divisjon.

- Det er absolutt målet. Vi ser på avdelingen, uten at jeg skal si den er lett, så er det et greit oppsett, sier den tidligere Mjøndalen-spilleren.

- Hva har gått galt i HBK de siste årene?

- Det er ikke riktig av meg å prøve å finne feil eller syndebukker. Jeg må prøve å snu hver eneste stein som er blitt flyttet på siden jeg var der sist. Det ser bedre ut enn på lenge økonomisk. De viktigste sponsorene signaliserer langsiktig støtte, mens vi har fått langt mer edruelige utgifter på spillerstallsiden, sier 51-åringen. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram