Gulbrandsen tok ansvar for Norge med fin scoring

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde på scoringen.

VET HVOR MÅLET STÅR: Solveig Gulbrandsen ga Norge tre poeng med sin vakre scoring. Her er hun i duell med en motstander Foto: EPA/PATRIC SODERSTROM/NTB Scanpix
VET HVOR MÅLET STÅR: Solveig Gulbrandsen ga Norge tre poeng med sin vakre scoring. Her er hun i duell med en motstander Foto: EPA/PATRIC SODERSTROM/NTB ScanpixVis mer

Norge - Nederland 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Etter det sene baklengsmålet i åpningskampen mot Island var det kun seier som som gjaldt for de norske jentene om de ville ha et stort håp om å ta seg videre fra gruppespillet i EM. Landslagssjef Even Pellerud gjorde ingen forandringer i startoppstillingen fra åpningskampen.

Norge hadde ikke vunnet på de siste åtte kampene før kveldens kamp, men i kveld fikk jentene endelig smake seierens sødme.

Solveig Gulbrandsen er den mest profilerte spilleren i Norges tropp, og det var nok ikke tilfeldig at det var hun som fikk hull på byllen i den andre omgangen. 32-åringen tok ballen med seg i et fint driv, og hamret ballen via tverrliggeren og i mål.

- Det var moro. Det var en tøff kamp som forventet. Det ble hektisk, men det var en kamp jeg syns vi styrte bra, og som vi skulle avgjort tidligere, sier en rørt Even Pellerud til NRK.

Det ble kampens eneste scoring, og Norge har med det en god mulighet til å ta seg videre fra gruppespillet.

Gode defensivt Nederland imponerte i sin åpningskamp mot Tyskland (0-0), men var ikke i nærheten av å holde samme nivå mot Norge. For det var de norske jentene som var nærmest scoring i den første omgangen.

Ingvild Stensland spilte en frisk kamp for Norge, og var også arkitekt i den første omgangen. Hun prøvde å finne Ada Hegeberg med en stikker like før pause, men ballen ble avskjært like foran beina på den 18-årige angriperen. Men det var den defensive biten som fungerte best for Norge.

- Vi er steintøffe defensivt. Jeg tror det vil åpne seg mer rom i andre omgang, sa assistentrener Roger Finjord til NRK, og han fikk helt rett i den analysen.

Stolpetreff Ada Hegeberg ropte på straffespark like etter pausen da hun tilsynelatende ble felt. Hun ble ikke hørt av dommeren som bare vinket spillet videre. Like etterpå stanget Marit Helene Fiane Christensen i stolpen. Norge fikk mye rom i denne perioden, og fikk altså utteling ved Solveig Gulbrandsen.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde heller. Det kom ut av ingenting, men det var jævla deilig, sier Solveig Gulbrandsen til NRK.

Nederland satte inn en sluttspurt som skapte nervepirrende minutter for Norge, men jentene rodde seieren i land etter iherdig kjemping.

Nå venter EM-favoritt Tyskland i den tredje og avgjørende gruppespillkampen. Et lag Norge tapte 0-2 for 11. mars i år.