Gulbrandsen uønsket på landslaget: - Ikke sportslige grunner som ligger bak

Tror hun har spilt sin siste kamp for Norge.

IKKE TATT UT: Solveig Gulbrandsen er vraket til OL-kvaliken neste måned. Her i aksjon mot England under VM i fjor. Foto: Scanpix
IKKE TATT UT: Solveig Gulbrandsen er vraket til OL-kvaliken neste måned. Her i aksjon mot England under VM i fjor. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter 17 år, 184 kamper og 53 mål for Norge, kan Solveig Gulbrandsens landslagskarriere være over. I dag ble troppen til den uhyre viktige OL-kvalifiseringen i mars offentliggjort, uten at Gulbrandsens navn var blant de uttatte.

Hun mister i tillegg et stipend som har utgjort rundt 50 prosent av årslønna hennes, etter som hun ikke lenger er med i Norges fremtidsplaner. 35-åringen er skuffet og mener det ikke er prestasjonene hennes på fotballbanen som gjør at landslagssjef Roger Finjord ikke vil bruke henne.

- Jeg var i et møte med han for noen måneder siden. Da fikk jeg beskjed om at jeg var uønsket i landslaget. Så jeg visste et jeg ikke kom til å bli tatt ut i dag. Det er vel ingen stor hemmelighet at jeg tror det er andre grunner enn sportslige som ligger bak, forteller Gulbrandsen til Dagbladet tirsdag kveld.

- Jeg kunne bidratt Gulbrandsen har vært en essensiell bidragsyter på landslaget i nesten to tiår og har deltatt i både OL, VM og EM. Midtbanespilleren har vist at hun er en kvinne for de store anledningene, en kvinne som kan avgjøre mesterskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer