Gulbrandsens vanvittige feiring stjal showet da Molde vant cupfinalen

Vant 2-0.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Molde - Odd 2-0 (0-0):

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Molde er cupmestre for andre år på rad etter at Fredrik Gulbrandsen og Mohamed Elyounoussi sikret 2-0-seier mot Odd i et tett og til tider småstygt oppgjør på Ullevaal stadion.

Moldenserne var best alt i alt i årets cupfinale, og kunne juble til slutt. Trener Tor Ole Skullerud var en svært stolt mann etterpå.

- Det har vært en fantastisk sesong og vi kroner det med cupen. Det bobler innvendig, sier en svært rørt Tor Ole Skullerud til NRK etter kampen.

- Jeg er så stolt over disse guttene og det vi har fått til. Det var en fortjent seier, og vi har vært det beste laget i 2014, legger han til.

Også Fredrik Gulbrandsen, som satte inn kampens første og kronet det med en monsterfeiring, er høyt oppe.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke da den gikk inn i mål. I dag spiller vi veldig bra, så det er fortjent. Du ser hvor mange som møter opp i dag, og det betyr så utrolig mye for Molde by, sier en stolt Gulbrandsen til NRK etter kampen.

Odd startet best Det var imidlertid Odd som kom til den første skikkelige avslutningen, da Herolind Shala i ubalanse kom til skudd fra sju-åtte meter etter bare fire meters spill.

Avslutningen fra unggutten, som spilte sin siste kamp for Odd i dag, gikk imidlertid ufarlig på utsiden av kassa til landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland.

Molde hadde, ikke overraskende, ballen mest innledningsvis, men romsdalingene slet med å bryte ned Odds bakre firer. De blåhvite ble stoppet 18-20 meter fra Odd-målet gang på gang, og de ble ofte stressa av Odds aggressive og hardtarbeidende stil.

Linnes-trøbbel Telemarkingene, på sin side, så farlige ut de gangene de fikk slått inn fra venstresiden, der Moldes landslagsback Martin Linnes hadde stor problemer i starten.

Etter 20 minutters spill hadde Odds Jarkko Hurme en gyllen sjanse til å finne to medspillere i Molde-boksen, da han ble spilt gjennom på høyresiden, men isteden for å legge ut langs bakken til lagkompisene i god posisjon, slo han en høy ball inn på bakre stolpe, som ingen hvitkledde var i nærheten av.

Halvveis i første omgang, vartet Jone Samuelsen opp med kampens første skikkelige avslutning. Landslagsmannen vippet ballen opp til seg selv og dro til fra 18 meter med venstrebeinet, men Håskjold Nyland hadde få problemer med å slå ballen over til corner.

Odd hadde ballen mye den første halvtimen, og hadde mye av initiativet etter Moldes friske start.

Forren-frispark Etter 32 minutter var imidlertid Molde nær etter at Lars Kristian Eriksen hadde brukt ulovlige midler for å stoppe en Mattias Mostrøm i stor fart på 20 meter.

Vegard Forren dro til med alt han hadde på det påfølgende frisparket, men nok en gang var Eriksen i veien. Odd-stopperen headet det tunge skuddet til corner.

Noen få minutter før pause så det nok en gang farlig ut foran kassa til Odd-keeper André Hansen.

Etter en Molde-corner fra høyre presset en liggende Mohamed Elyounoussi fram en avslutning, etter litt fram og tilbake i feltet, men Hansen fikk til slutt et fast grep om kula, etter at det hadde gått ganske tøft for seg i feltet.

Elyounoussi ble liggende etter situasjonen, men ut fra TV-bildene var det vanskelig å konkludere at han eller noen av lagkompisene, som også fikk røff behandling, burde hatt straffe.

Nesten-perle Rett før klokka passerte 45 minutter, var det Odds tur, da Jarkko Hurme fikk dra til på volley fra 18 meter etter at Jone Samuelsen la igjen kula. Det knallharde skuddet snek seg imidlertid noen centimetre på utsiden av krysset til Nyland.

SJEKK DEN FEIRINGA: Fredrik Gulbrandsen feiret med en vanvittig salto etter å ha banket inn 1-0-målet i cupfinalen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
SJEKK DEN FEIRINGA: Fredrik Gulbrandsen feiret med en vanvittig salto etter å ha banket inn 1-0-målet i cupfinalen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Oppgjøret ble småampert mot slutten av omgangen, og den fysiske biten fortsatte etter pause, da Jone Samuelsen langet ut mot Vegard Forren i et forsøk på å skjerme ballen.

Forren gikk i bakken, og måtte ha legehjelp, men fortsatte oppgjøret med en papirbit i nesa.

Åtte minutter etter sidebyttet var det igjen fotballen som sto i fokus, da Herolind Shala kom til skudd fra 18 meter. Avslutningen fra Odds nummer ti, gikk imidlertid et godt stykke over Nylands kasse.

Albuesmell Etter en snau time var det Mohamed Elyounoussi som ble liggende etter i overkant tøff behandling fra en Odd-spiller. Den tidligere Sarpsborg-spilleren gikk rett i bakken etter å ha fått albuen til Hurme i ansiktet.

Odds nummer 18 ble belønnet med gult kort etter en lengre tenkepause fra dommer Dag Vidar Hafsås.

Rett etterpå fikk Elyounoussi selv gult etter å ha dratt ned Samuelsen bakfra.

Kampen ble etterhvert mer og mer fysisk, og dommer Hafsås hadde nok av 50-50-dueller som måtte vurderes da det ble mer og mer ampert.

Etter en times spill fikk Fredrik Gulbrandsen en gyllen mulighet til å heade Molde i ledelsen, men headingen fra landslagsspissen var av det uvanlig svake slaget, og ballen gikk et godt stykke utenfor.

Flere gule kort Like etter kom også Gulbrandsen i dommerens bok, etter å ha sparket vekk ballen fordi han var misfornøyd med å få frispark i mot.

Dag-Eilev Fagermo gjorde sitt første bytte etter 20 minutter av 2. omgang, da Ole Jørgen Halvorsen kom inn for Shala.

ÅPNINGSMÅLET: Her smeller Gulbrandsen inn Moldes første. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
ÅPNINGSMÅLET: Her smeller Gulbrandsen inn Moldes første. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Jone Samuelsen var, ikke overraskende, neste mann som fikk gult, etter at han løp ned Per-Egil Flo på egen banehalvdel.

Halvveis i 2. omgang gjorde Tor Ole Skullerud sitt første bytte. Molde-sjefen satte inn Bjørn Bergmann Sigurdarson til fordel for Daniel Chima Chukwu.

Molde brukte den midtre delen av 2. omgangen til å bygge seg opp et lite overtak i oppgjøret. Romsdalingene jobbet knallhardt, og vant ofte ballen høyt i banen.

Odds Jarkko Hurme burde sannsynligvis fått sitt andre gule kort etter 72 minutter, da han satte inn en real hoftesving mot Elyounoussi, men han slapp unna rødt.

Gulbrandsen-goal Et drøyt minutt seinere fikk Molde uansett et ganske ålreit plaster på såret: De tok nemlig ledelsen i cupfinalen.

Fredrik Gulbrandsen fikk ballen på høyresiden av Odds boks, utfordret tre spillere, men mistet kula på første forsøk. Odd klarte imidlertid ikke å klarere, og ballen ble dermed servert på et sølvfat til Gulbrandsen på sju-åtte meters hold.

Landslagsspissen dro til langs bakken, og ballen gikk mellom beina på Fredrik Oldrup Jensen og inn i André Hansens korthjørne.

Feiringen til unggutten var heller ikke av det dårlige slaget. Gulbrandsen beinet ut mot cornerflagget foran Molde-svingen, og vartet opp med en heftig salto.

Også resten av Molde-spillerne jublet vilt over å ta ledelsen, men Gulbrandsens feiring burde tatt en brå slutt et par minutter seinere, da han løp ned Lars Kristian Eriksen, og burde fått sitt andre gule kort.

GLADGUTTER: Harmeet Singh, Gulbrandsen og Etzaz Hussain feirer Moldes første mål. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
GLADGUTTER: Harmeet Singh, Gulbrandsen og Etzaz Hussain feirer Moldes første mål. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Dommer Hafsås vinket imidlertid bare de voldsomme protestene fra Dag-Eilev Fagermo og Odd-spillerne videre.

Tor Ole Skullerud gjorde det eneste riktige like etter, da han byttet ut Gulbrandsen til fordel for Tommy Høiland.

Elyounoussi doblet Fagermo kommanderte sine tropper framover etter at Molde tok ledelsen, men telemarkingene hadde ingen ess i ermet i årets cupfinale.

For mens Odd forsøkte så godt de kunne, var det Molde som så farligst ut også etter åpningsmålet.

De blåhvite dominerte stort de siste minuttene, og det var ingen kjempeoverraskelse da Mohamed Elyounoussi satte inn 2-0 tre minutter før slutt.

Unggutten brukte bredsiden fra god posisjon, etter at Odd ikke hadde klart å klarere.

Da klokka passerte 90 minutter satte Molde inn Daniel Berg Hestad, til kanskje kveldens største applaus fra Molde-svingen.

Fire minutter seiere blåste dommer Hafsås i fløyta for siste gang i ettermiddag, noe som betyr at Molde har vunnet «The double» denne sesongen.

Odd-kaptein Steffen Hagen tar tapet med fatning.

GOD PÅ MIDTEN: Landslagsmann Jone Samuelsen gjorde sine saker godt på midtbanen for Odd. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
GOD PÅ MIDTEN: Landslagsmann Jone Samuelsen gjorde sine saker godt på midtbanen for Odd. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi var mye bedre enn i siste seriekamp mot Molde, men det var dessverre ikke nok. De har vært best i hele år, sier han til NRK.

PÅ PLASS: Fotballpresident Yngve Hallén, kong Harald og statsminister Erna Solberg var selvsagt på plass på Ullevaal i ettermiddag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PÅ PLASS: Fotballpresident Yngve Hallén, kong Harald og statsminister Erna Solberg var selvsagt på plass på Ullevaal i ettermiddag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer