Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gule Brenne ble snille Simen

Samlet på kort i fjor - ingen i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Fredrikstad var det laget som plukket tredje flest kort i fjor. Og ingen i Tippeligaen så flere gule kort enn Simen Brenne.

I år er alt snudd på hodet.

Fredrikstad er den snilleste klassen på skolen og Brenne sitter på første rad - uten anmerkninger.

- Hva har skjedd?

- Si det. Jeg har gjort alt jeg kan for å få kort, så det er litt rart, sier en spøkende Brenne til Dagbladet.no.

Ny rolle i laget

Da Tippeligaen ble blåst av i fjor høst, hadde Simen Brenne sju kort i bagen. Dette til tross for at han spilt 90 minutter i alle seriekampene, bortsett fra Start-kampen for to uker siden, hvor han bare spilte de siste 35 minuttene på grunn av en liten skade.

- Jeg har hatt en litt annen rolle i laget i år, og ligget litt lenger framme på banen. Dermed har ikke jeg vært i første rekke når vi skal stoppe overganger mot oss. Det kan nok ligge noe der, sier midtbanespilleren.

FÆRRE SLIKE TAKLINGER: I fjor stoppet Simen Brenne flere overganger enn i år. Han tror det kan være en grunn til at han ikke får gule kort denne sesongen. Foto: SCANPIX
FÆRRE SLIKE TAKLINGER: I fjor stoppet Simen Brenne flere overganger enn i år. Han tror det kan være en grunn til at han ikke får gule kort denne sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Og så har jeg ikke fått noen feilaktig idømte kort. Det var noen av dem i fjor.

Kort i bakhodet

Brenne utelukker heller ikke at det mentale kan ha spilt inn og fjernet kortsankingen.

- Jeg har hatt det litt i bakhodet, og da kan du fort slippe unna unødvendige kort. Det er ikke dumt å holde litt igjen noen ganger. Og så var jo fjoråret veldig spesielt. Tidligere sesonger har jeg ikke fått mer enn to gule i løpet av året, sier FFK-spilleren.

Han er ikke alene om å ha skjerpet seg i forhold til kort i Fredrikstad. Hele laget har vært dyktigere og heldigere i år. På 18 kamper har de rødhvite bare pådratt seg 14 gule kort og ett rødt. De er helt klart snillest i Tippeligaen.

- Har dere snakket om dette?

- Nei, det har ikke vært noe tema hos oss. Men vi er kanskje bedre trent i år, og dermed ikke kommet seint inn i situasjonene så ofte.

- Krig på søndag

image: Gule Brenne ble snille Simen

Søndag venter spiller Fredrikstad mot Vålerenga for tredje gang denne sesongen. FFK står bokført med to seire, og er sugne på en ny triumf.

- Det blir helt sikkert en krig. De vil nok ha revansje for tapet i NM-kvartfinalen, men de skal ikke få det lett. Vi er gode om dagen, sier Brenne.

Østfoldingene ligger på 10. plass i Tippeligaen, og har hodet over vannet. Men ikke så mye mer enn det. For det er bare fire poeng ned til Molde som ligger helt sist. Det går mot nok en spennende fotballhøst i Plankebyen.

- Fortsetter vi å prestere på samme nivå som i det siste, skal vi klare å plukke nok poeng, sier Brenne.

I tillegg kan de se fram til semifinalen hjemme mot Start, et lag de nylig slo 4-0 i serien.

- Det er veldig positivt at vi fortsatt er med i cupen. Det er veldig bra for miljøet og stemningen i laget, siden vi samtidig kjemper om viktige poeng i serien, sier Simen Brenne.

Debat

Hvem er den tøffeste spilleren i Tippeligaen?

MER OFFENSIV: Simen Brenne ligger høyere på banen i år.