Gull- gliset

BLED (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (27) har en mye bedre følelse foran årets skiskytings-VM enn under nedturen i Holmenkollen. Og da passer det bra at fjorårets VM-dronning Liv Grete Skjelbreid Poirée hjelper ham med å få smilet på plass.

Smilet - og det smittende humøret - preger på alle måter Ole Einar Bjørndalen på en helt annen måte nå enn for ett år siden.

To dager før årets VM-start ser han humor i det meste og fleiper om det meste.

I Holmenkollen var han storfavoritten som feilet i VM på hjemmebane - og som røpet frustrasjon og stress da han unnlot å stille på et avtalt pressetreff.

For Liv Grete var situasjonen totalt motsatt:

En tarminfeksjon gjorde henne alvorlig sjuk og satte jenta fra Hålandsdalen utenfor i de viktigste oppkjøringsmånedene fram mot VM.

Likevel sjokkerte hun verden med VM-gull på både sprinten og fellesstarten

Tre stoltheter

Siden har Liv Grete giftet seg med sin Raphael Poirée, mens Ole Einar har forlovet seg med sin Nathalie Santer - begge skiskyttere i verdenstoppen.

I samtale med Dagbladet - rammet inn av VM-byen Bled's tre stoltheter; det gamle slottet, kirken og den idylliske innsjøen - påstår både Bjørndalen og Skjelbreid Poirée at de har gjort alt de kan for å være best mulig rustet til årets verdensmesterskap.

Men de går inn i et nytt VM med totalt forskjellig utgangspunkt:

Ole Einar som utfordrer.

Liv Grete som forsvarer.

- Lærte av feilene

Bjørndalen hevder å ha tatt lærdom av den skuffende VM-innsatsen i Holmenkollen, med bronse på fellesstarten som beste resultat.

- Jeg har alltid brukt mye tid på forberedelser, men tror jeg er blitt flinkere til å bruke tida riktig. I Holmenkollen brukte jeg sannsynligvis så mye tid på å tenke at jeg ble overtrent mentalt, sier Ole Einar Bjørndalen - som har brukt forsesongen på å bli historisk som tidenes mestvinnende skiskytter med foreløpig 19 verdenscupseirer.

Elendig = bra

Liv Grete føler ikke at to VM-gull i fjor legger ekstra press på henne.

- Jeg føler ikke at jeg har noe å forsvare. Det nytter ikke å tenke slik. Det som ble gjort i fjor teller ikke i år. Likevel må jeg si at jeg føler meg litt usikker på formen.

- Heldigvis er det de gangene jeg har følt meg elendig at jeg har gått de beste løpene, smiler hun.

<B>GULL-SMIL: Liv Grete Skjelbreid Poirée ble den uventede VM-dronningen i Holmenkollen i fjor med to gull, mens storfavoritt Ole Einar Bjørndalen måtte nøye seg med en bronsemedalje.