Gull- gliset

BLED (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (27) har en mye bedre følelse foran årets skiskytings-VM enn under nedturen i Holmenkollen. Og da passer det bra at fjorårets VM-dronning Liv Grete Skjelbreid Poirée hjelper ham med å få smilet på plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Smilet - og det smittende humøret - preger på alle måter Ole Einar Bjørndalen på en helt annen måte nå enn for ett år siden.

To dager før årets VM-start ser han humor i det meste og fleiper om det meste.

I Holmenkollen var han storfavoritten som feilet i VM på hjemmebane - og som røpet frustrasjon og stress da han unnlot å stille på et avtalt pressetreff.

For Liv Grete var situasjonen totalt motsatt:

En tarminfeksjon gjorde henne alvorlig sjuk og satte jenta fra Hålandsdalen utenfor i de viktigste oppkjøringsmånedene fram mot VM.

Likevel sjokkerte hun verden med VM-gull på både sprinten og fellesstarten

Tre stoltheter

Siden har Liv Grete giftet seg med sin Raphael Poirée, mens Ole Einar har forlovet seg med sin Nathalie Santer - begge skiskyttere i verdenstoppen.

I samtale med Dagbladet - rammet inn av VM-byen Bled's tre stoltheter; det gamle slottet, kirken og den idylliske innsjøen - påstår både Bjørndalen og Skjelbreid Poirée at de har gjort alt de kan for å være best mulig rustet til årets verdensmesterskap.

Men de går inn i et nytt VM med totalt forskjellig utgangspunkt:

Ole Einar som utfordrer.

Liv Grete som forsvarer.

- Lærte av feilene

Bjørndalen hevder å ha tatt lærdom av den skuffende VM-innsatsen i Holmenkollen, med bronse på fellesstarten som beste resultat.

- Jeg har alltid brukt mye tid på forberedelser, men tror jeg er blitt flinkere til å bruke tida riktig. I Holmenkollen brukte jeg sannsynligvis så mye tid på å tenke at jeg ble overtrent mentalt, sier Ole Einar Bjørndalen - som har brukt forsesongen på å bli historisk som tidenes mestvinnende skiskytter med foreløpig 19 verdenscupseirer.

Elendig = bra

Liv Grete føler ikke at to VM-gull i fjor legger ekstra press på henne.

- Jeg føler ikke at jeg har noe å forsvare. Det nytter ikke å tenke slik. Det som ble gjort i fjor teller ikke i år. Likevel må jeg si at jeg føler meg litt usikker på formen.

- Heldigvis er det de gangene jeg har følt meg elendig at jeg har gått de beste løpene, smiler hun.

<B>GULL-SMIL: Liv Grete Skjelbreid Poirée ble den uventede VM-dronningen i Holmenkollen i fjor med to gull, mens storfavoritt Ole Einar Bjørndalen måtte nøye seg med en bronsemedalje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer