Gull-Bolt feirer sitt fjerde individuelle VM-gull med isbad

Sprintkongen må pleies før 200-meteren.

IKKE HUNDRE PROSENT: Usain Bolt var som vanlig i det spøkefulle hjørnet før start i Moskva, men vedgikk etter løpet at han ikke følte seg helt bra. Nå skal kroppen pleies før 200-meteren senere i uka. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
IKKE HUNDRE PROSENT: Usain Bolt var som vanlig i det spøkefulle hjørnet før start i Moskva, men vedgikk etter løpet at han ikke følte seg helt bra. Nå skal kroppen pleies før 200-meteren senere i uka. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNISVis mer

Usain Bolt vant det gullet alle mente han skulle vinne, men sprintkongen leverte ikke et toppløp på 100-meteren i VM.

Bolt løp inn til 9,77 og fortjente seieren på Lusjniki stadion i Moskva. Etter løpet showet han selvsagt litt rundt på stadion. Publikum fikk se jamaicaneren løpt rundt med flagget sitt og gi den lille oppvisningen alle ventet på.

Men gleden var kanskje ikke like stor denne gangen som den har vært før. Bolt slet mer enn vanlig. Riktignok vant han en suveren seier, for sølvvinner Justin Gatlin fra USA klarte bare 9,85, men det var ikke Bolt av vanlig standard vi fikk se. Han gnistret ikke i Moskva.

- Jeg kunne ikke tenke på verdensrekord, for regnet som kom like før vi startet gjorde det umulig, sa han på pressekonferansen etter løpet.

- Jeg gjorde det alle jamaicanere venter av meg; å vinne gullet, slik var det og slik ble det, la han til.

Isbad - Beina mine føltes litt såre og ømme. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg hadde den følelsen siden semifinalen. Nå ser jeg fram til å få hvilt og slappet av litt, og så skal jeg senke føttene ned i isbad. Det kommer forhåpentligvis til å få meg i toppslag til 200-meteren senere i uken som kommer.

- Jeg kommer til å satse på å få en del massasje og behandlinger på beina også før kvalifiseringen begynner på 200-meteren, sa han.

Han følte seg ikke helt hjemme på Mondo-dekket på Lusjniki stadion.

- Det føltes annerledes. Ikke at jeg kan klage på det eller skylde på det at jeg ikke løp raskere, men det føltes ikke som et av de vanlige banedekkene jeg løp på, innrømmet han.

Bolt la aldri merke til konkurransen fra Justin Gatlin i banen ved siden av ham. Det var jo nettopp duellen Bolt-Gatlin alle var opptatt av.

- Jeg løp ikke noe perfekt løp, og det er godt å vite siden jeg bare ble nummer to. Det er ting å rette på, og jeg kommer tilbake ved neste korsvei, sa Gatlin.

Ny gullsjanse Neste oppgave for Bolt i VM blir 200-meteren. Der kommer han trolig også til å møte norske Jaysuma Saidy Ndure, som ble skadet og måtte trekke seg fra 100-meteren.

- Jeg kan ikke garantere eller love noe som helst på 200-meteren, men jeg gleder meg til å løpe. Det eneste jeg kan si her og nå er at formen er bra. Jeg skal gi dere og publikum det beste jeg har, og så får vi håpe det holder helt fram, sa Bolt.

Han har løpt bedre på 200 meter enn på noen annen distanse i år. Stafetten (4 x 100 meter) gjenstår også, og der forventes det at det jamaicanske laget vinner.

Bolt fikk selvsagt en del fotballspørsmål på pressekonferansen, men var ikke så villig til å svare på dem.

- Dere spør meg om fotball og Manchester United fordi dere ikke har andre ting å spørre om. La meg få si at det er sprinter jeg er. Det er sprinter jeg kommer til å bli. Jeg vil ikke drive med noen annen idrett, for jeg har fått en gave, og den skal jeg utnytte til det fulle, sa Bolt etter hans fjerde individuelle VM-gull.

Det eneste han mangler er 100-metergullet fra Daegu. I den finalen tjuvstartet han og ble disket. Det gidder han ikke å snakke mer om.

(NTB)