Gull-fest i natt

LILLEHAMMER (Dagbladet): Frankrike- Norge 24- 25 (e.e.o.). Kjersti Grini og Cecilie Leganger var de største heltene da Norge vant tidenes mest dramatiske VM-finale i går. Et par timer etter kampslutt gikk de hånd i hånd inn til gullfesten.

I ekstraomgangene var det Kjersti Grini som ordnet norsk gull. I ordinær tid var det Cecilie Leganger som reddet Norge fra tap. Det skulle bare mangle at de to største heltene ikke tok følge inn til festbanketten et par timer etter kampslutt. Kjersti Grini kom med gullmedaljen rundt halsen. Metallet markerte hvem som hadde avgjort finalen med Norges 25. og siste scoring 2 minutter og 18 sekunder ut i siste ekstraomgang.

I fjor vant Grini EM-gull, men forsvant tidlig fra jubelscenene.

- Holder du ut lenger i år?

- Jeg har lovet Trine (Haltvik) å prøve i alle fall. Hun pleier bestandig å være sistemann i seng. Vanligvis blir jeg så sliten at jeg bare vil legge meg.

Rett fra dusjen

Cecilie Leganger reddet Norge fra 19- 18-tap da hun stoppet Nodjilaen Myaros distanseskudd 15 sekunder før slutt i ordinær tid. Til banketten kom hun våt i håret.

- Jeg har nettopp kommet ut av dusjen. Det blei mye stress på hotellet.

- Bruker du å sminke deg ofte?

- Ja, det hender ofte det. Jeg er ingen puritaner på det feltet.

Enorm lykke

Kjersti Grini deltok ikke voldsomt aktivt i de ville festablegøyene til ære for fotografene. Hun trakk seg tilbake i et hjørne med lykkerusen hamrende i hodet.

- Jeg har aldri vært fylt av en så enorm lykkefølelse. Det er så mange enkeltskjebner. Så mye som har skjedd. Så mange som har slitt tungt, og likevel kommet tilbake og bidratt, sier hun.

Kjersti tenkte mest på Susann Goksør Bjerkrheim. Bestevenninna som endelig fikk gullet hun har grått og kjempet for siden OL i 1988.

- Jeg begynner å grine bare jeg tenker på det, sier Kjersti. Hun og Susann har sjøl oppfunnet trekket de brukte da Susann sendte den målgivende og avgjørende pasningen til Kjersti.

- Det er en oppfinnelse jeg og Susann gjorde for 100 år siden i Bækkelaget, sier Kjersti.

Uten mann

Og tro det eller ei:

- Det skulle vært en flyver inn i feltet, men pasningen var litt upresis, røper Kjersti. Litt bortenfor står Susann og skåler i champagne.

- Det er så sterkt dette her. Jeg må prøve å holde ut et par timer i alle fall, sier Kjersti. Susann var like rød i kinnene som de 100 rosene hun fikk av Dagbladet.

- Jeg og Kjersti har vært med på så veldig mye opp gjennom tidene, sier hun. Natt til i dag festet hun til det ble lyst. Men ikke sammen med ektemann Svein Erik Bjerkrheim.

- Nei han har reist hjem til Oslo. Hva sier du til det da?

Sorry Svein Erik. Susann klarte seg suverent på egen hånd i natt.

Send inn ditt gratulasjonstelegram till gulljentene!

FESTKLARE: Finaleheltene Kjersti Grini og Cecilie Leganger ankom festen sammen.
MOR OG SJEFEN: VM-sjef Tor Lian og Trine Haltvik gratulerer hverandre med VM-gull.
BLOMSTERPIKEN: Susann Goksør Bjerkrheim var skadet da håndballjentene vant EM-gull.