Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gull for alle penga

LERKENDAL (Dagbladet): Med seks poengs forsprang på RBK, går Molde nå for seriegull koste hva det koste vil. - Ingen spillere selges resten av sesongen uansett tilbud, sier Frode Ohr, daglig leder i Molde Fotball AS, til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i juni holdt kaksene i Molde Fotball AS styremøte og bestemte seg for å innføre salgsstopp resten av sesongen. Med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelstens velsignelse velger Molde å avstå fra å høste inn gevinsten ved salg av gullgruver som Andreas Lund og Daniel Berg Hestad til etter siste serierunde.

- Vi vil heller ha seriegull enn å tjene 10 millioner ekstra, sier Frode Ohr.

- Ingen spillere selges uansett hvem som byr eller hvor mye som bys?

- Nei.

Vil diskutere

Andreas Lund sikret Molde tre poeng på Lerkendal i går med 1- 1 og 1- 2 etter pause. Daniel Berg Hestad løp RBK i senk i 90 minutter. Men de får altså ikke sjansen til en proffkarriere før gullsjansen er hundre prosent spolert.

Selv ikke klubber som Manchester United eller Juventus kommer lenger enn til dørstokken på nye Molde Stadion før i november. Det er begge bare middels fornøyd med.

- Jeg håper i hvert fall det er åpent for dialog, selv om jeg har det utrolig bra i Molde, sier Andreas Lund.

- Vi får ta det som det kommer, men det er ingen katastrofe om jeg må spille for Molde resten av sesongen, sier Daniel Berg Hestad.

Tjener grovt

En smørblid Molde-trener Erik Brakstad spradet naken rundt i garderoben - bare ikledd seierssigar - etter kampen i går. Han har tidligere i år verdsatt Daniel Berg Hestad til 50 millioner kroner. Selv ikke det er nok for en gullkåt Molde-trener akkurat nå.

- Som trener vil jeg selvsagt beholde spillerne, sier han.
Men bak iveren om å slå Rosenborg etter 26 serierunder lurer det også kalkyler som ikke regnes i pokaler. Som Frode Ohr bemerker:

- Det er ikke bare kostnader ved et seriegull.

Drømmen
om ære

Med seriegull får Molde sjansen til å kvalifisere seg til Mesterligaen. Kommer de gjennom nåløyet, får Røkke og Gjelsten menge seg blant europeiske klubblederne med nesten like feite lommebøker som dem selv.

Og ikke minst - de får vise fram Røkkeløkka for gutta som virkelig teller.

YNDLING: Tomålsskorer <B>Andreas Lund</B> kastet seg på gjerdet og jublet vilt med Molde-fansen i går. Skal en tro de dresskledde herrer i Molde Fotball ASA forlater ikke Lund fansen med det første.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!