Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gull for Tippeligaen

Du trenger ikke å være Vålerenga-fan for å like den siste meldingen fra spillerbørsen.

Med Steffen Iversen på plass i Tippeligaen blir det uansett en morsommere sesong.

Såpass raust kommer de fleste av tilskuerne Norge rundt til å møte VIF-spissen i år igjen.

Først er det noe med slekta:

Iversen-navnet står for det beste av norskpregede angrepskvaliteter.

Så er det enda noe mer med Steffen:

Trøkket og gleden han nå legger inn i hver eneste fotballkamp, smitter overalt på tribunene.

Og der blir det trangt denne sesongen.

MED STEFFEN IVERSEN som spiss er Oslo-klubben fortsatt en gullkandidat. I hvert fall hvis den klarer å finne en markant erstatter for Erik Hagen.

Utviklingen i fjorårssesongen viste at det jevnt besatte VIF-laget trengte både tydelig ledelse bakfra og en samlende spiss for å få resultater.

Ingen av delene var på plass da sesongen startet, men Erik Hagen vokste seg inn i Kjetil Rekdals rolle som sjef, mens leieavtalen med Steffen Iversen underveis løftet laget noen sekunder fra gullet.

NÅ HAR VIF fått sjansen til å løfte videre. Det er ingen gratissjanse. Som i fjor sommer har rederdirektør Tor Olav Trøim vært en tur innom bankboksen for å betale for moroa.

De siste åra har VIF vært et spleiselag blant de rikeste gutta. I lengden er slik drift uholdbar for stabil sportslig utvikling med mindre kronene er kombinert med ekte fotballhjerter og hoder for sunn forretningsdrift.

ALT DETTE er ennå ikke på plass i Oslo-klubben, men den suksessen som Steffen Iversen løftet fram i fjor høst er i ferd med å gjøre selve klubbøkonomien tryggere.

Til uka kommer årsregnskapet som viser at VIF Fotball både er i stand til å slette gammel gjeld til moderklubben, og å sitte igjen med et par millioner. I beste fall ga 2004 et overskudd på sju millioner, og da blir driftsmarginen på over ti prosent for dem som skjønner seg på slikt.

Det siste betyr i hvert fall at fotball er blitt butikk igjen i Oslo, og med spillere som Steffen Iversen i Tippeligaen blir det større inntekter på flere baner.

Rent gull for serien, altså.

TIPPELIGA-SEIER: Dagbladets sportskommentator mener dette er en seier for norsk fotball.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media