<strong>JUBLET:</strong> Sarah Louise Rung sikret Norges første gull i Rio de Janeiro i sommer. Foto: &nbsp;Caroline Dokken Wendelborg/ NIF
JUBLET: Sarah Louise Rung sikret Norges første gull i Rio de Janeiro i sommer. Foto:  Caroline Dokken Wendelborg/ NIF Vis mer

Paralympics 2016

Gull, gull, gull! Endelig ble det gull!

Sarah Louise Rung svømte inn til Norges første gull i Rio på 100 meter bryst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO (Dagbladet): Endelig kan Norge skryte på seg et gull i Rio de Janeiro! Sarah Louise Rung var overlegen i bassenget da hun svømte inn til seier på 100 meter bryst natt til mandag norsk tid.

26-åringen, som allerede har en sølvmedalje og en bronsemedalje fra Paralympics, var storfavoritt etter kvaliken tidligere på søndagen.

Der svømte hun inn til tida 1.45,46, som var over ni sekunder raskere enn andreplassen.

Og Rung skuffet ikke i finalen heller. Stavanger-jenta viste ingen nåde og parkerte konkurrentene i vannet.

Halvveis ledet hun med tre sekunder ned til Theresa Goh.

Og Rung så seg ikke tilbake på de siste femti meterne. Den norske svømmeren var totalt overlegen, og sikret gullet!

I mål var hun fem sekunder foran Giulia Ghirietti fra Italia og ti foran Theresa Goh.

- Deilig å ta det skrittet opp. Nå har jeg hatt bronse og sølv, og nå ble det gull. Det er min favorittøvelse, og det var dette jeg hadde lyst til å gjøre i kveld, sier Rung i pressesonen etter gullet var et faktum.

Men fortsatt var det én ting som irriterte henne litt. Selvfølgelig ikke nok til å ødelegge gullfesten, men er du en vinner og ener som Rung - jakter du også rekorder.

Og dagens vinnertid på1:44,91 var cirka et sekund dårligere enn hennes egen verdensrekord.

- Det er en lettelse. Jeg hadde ikke vært fornøyd med noe annet i kveld. Selvfølgelig hadde det vært «kjekt» å ta verdensrekorden også. Men det skal mye til å gjøre alt det i ett løp. Det er mye forventninger, press, lyst og vilje, sier hun.

  • I morgen prøver Rung å kvalifisere seg til finalen på 50 meter fri. Eventuell finale går 01:35 norsk tid.Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer