Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gull, gull, sølv, sølv

VAIL (Dagbladet): Ellevill kjøring av en fantastisk alpinist! Lasse Kjus vekslet mellom rå kraft og kattemjuke bevegelser for å erobre sitt andre VM-gull.

- Jeg har alltid vurdert storslalåm som den vanskeligste grenen. Derfor smakte denne seier'n ekstra godt, jubler Lass. Hermann Maier hadde håpet å stikke av med kongetitlen i VM. Østerrikeren måtte bare gratulere Kjus'ern med total-triumfen i går.

Lasse rappet storslalåmgullet fem hundredeler foran Marco Büchel. Det var regelrett kaos i målområdet etter oppvisningen til Siggerud-gutten.

- Utrolig moro. Selv om jeg hadde problemer klarte jeg å slippe meg løs. Jeg følte meg trygg.

- Det er lenge siden jeg har hatt det sånn, sa en overlykkelig Kjus etter seier'n.

På kne

Han tok fullstendig av da det lyste Lasse Kjus og Norway øverst på resultattavla i målområdet. Lasse gikk ned på kne, hevet skiene over hodet og takket høyere makter for gullet.

Men først og fremst takket Lasse Kjus seg sjøl.

- Det var psykisk mye tøffere å kjøre andre omgang. Men jeg klarte å skjerpe meg. Det er lett å resignere i en sånn situasjon. Jeg gikk for gull og klarte det, sier Lasse.

Og i bakrunnen jublet hele familien Kjus for fjerde gang i dette mesterskapet. Manna, pappa og søsteren Lena fikk en ny fest på by'n i Vail i natt. Og det kan komme mer: For nå er Lasse i så godt slag at selv de rendyrkete slalåmspesialistene skjelver i skidressene.

- Jeg er tydeligvis i form nå, sier Lasse - og gliser bredt.

Dramatisk

Det var dramatiske øyeblikk for Lasse før han ble kåret til verdensmester i storslalåm. Han fulgte nedfarten til Marco Büchel, som ledet etter første omgang. Men Lasse visste han hadde levert en omgang for historiebøkene.

- Egentlig ble jeg litt overrasket over min egen tid. Men jeg hadde jo kjørt en god omgang, selv om det var litt skummelt over den siste hengkanten.

- Dette er bare helt herlig, sier Lasse.

Den kritiske alpineksperten Finn Aamodt på TV2 ble nesten stum av beundring over kjøringa til Lasse Kjus. Kjus'erns tidligere trener fra europacuplaget gledet seg stort med gullvinneren. At sønnen Kjetil kjørte ut i finaleomgangen, var ikke så viktig.

- Ingen kjører som Lasse Kjus når han er i form, sa Finn Aamodt.

<B>SJEFEN: </B>Ingen over, ingen ved siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media