Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gull i blikket

Petter Andersen (27) var mer enn fornøyd med å gå til topps på 1500-meter i verdenscupåpningen i Berlin i går. Men litt skuffet over tida. - Jeg hadde håpet å gå under 1.50, sier Petter til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASK-løperen forteller at han var litt nervøs foran verdenscupstarten, fordi han visste at det kunne gå bra. Med 1.50,23 delte han førsteplassen med hollenderen Jakko Jan Leeuwangh.

- Jeg visste at jeg kunne gå bra, og trodde på seier, sier Petter Andersen. - Men jeg gikk bedre forrige helg i Vikingskipet. Da vant han 1500- og 1000-meter.

27-åringen gleder seg også over innsatsen til Eskil Ervik (26), som bare var drøye sekundet bak. Neste helg fortsetter verdenscupen i Innsbruck, og da stiller Norge med tre løpere i 1. pulje. Ådne Søndrål (30) er også på startplass i Østerrike.

Kan vinne OL-gull

Petters store mål denne sesongen er ingen hemmelighet: Å kjempe om OL-gullet i Salt Lake City i februar neste år.

- Jeg kan vinne på en god dag - men da må jeg løpe under 1.45, sier Petter. - Og det kan jeg være i stand til.

Og får støtte fra landslagstrener Geir Karlstad.

- Det er lenge til OL, men Petter har vist at han har kapasitet til å kjempe i toppen, sier Karlstad til Dagbladet.

- Tror du han kan gå under verdensrekorden?

- Han er i stand til det, sier Karlstad. - Petter har vist at han behersker stor hastighet.

Petter sjøl har ikke glemt at den forsvarende OL-mester Ådne Søndrål vil ha et par ord med i gull-saken i Salt Lake City. Og tror Norge kan få et par medaljer på 1500-meter i OL.

Satser på ny pers

Neste helg i Innsbruck ser ikke Petter noen grunn for at han skal ta steget ned fra toppen, selv om Ådne er tilbake i verdenscupen.

- Jeg vil gjerne vinne verdenscupen sammenlagt, og tror det er mulig, sier Petter.

Sammen med resten av løperne får Petter et tøft program de neste fire ukene: Først Innsbruck, så Haag (23.- 25.11.), Salt Lake City (1.- 2.12.) og så på glattisen i Calgary (8.- 9.12.). Der håper han å gjøre noe med persen på 1.46,88.

- Hvis forholdene blir bra, er rekorden min moden for fall, sier Petter Andersen til Dagbladet.

FOTNOTE: Skulle Petter klare å gå på f.eks. 1.44,99 på 1500-meter, tilsvarer det tre 500-metere på 34.997. Verdensrekorden på 1500 holdes av Kyu-Hyuk Lee fra Sør-Korea på 1.45,20, satt i nettopp Calgary i mars i år. Ådne Søndrål er best av våre med 1.45,68. Også den fra Calgary i mars. Verdensrekorden på 500-meter innehas av japaneren Hiroyasu Shimizu på 34,32.

Hele Norges coronakart