Gull i blikket

Solveig Guldbrandsen og Kolbotn har ambisjoner om å knipe gullet fra Gøril Kringen og Trondheims-Ørn denne sesongen - men ønsker også å rekruttere flere tilskuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trondheims-Ørns kaptein og veteran, Gøril Kringen, mener det er mange grunner til å gå på kamp når jentene spiller.

- Det er åpne kamper med stor spenning, og vi scorer mange mål. I tillegg er det mange spennende profiler i klubbene, både hjemvendte USA-proffer og unge talenter. Det er lavere tempo enn hos gutta, men det gjør det bare lettere for publikum å følge med på spillet, sier Kringen til Dagbladet.

Lære av Sverige

Trondheims-Ørn er klar favoritt til å ta seriegullet, i år, som i fjor. Og laget er forsterket ved at Unni Lehn og Ragnhild Gulbrandsen har kommet hjem fra proffspill i USA.

- Det er klart gull er målet. Men i år er vi mest sultne på å få vist oss fram i europacupen, sier Kringen.

Fremste utfordrer er Kolbotn, som har hentet inn en erfaren og spennende svensk trener. Pia Sundhage har 146 landskamper for Sverige, og trenererfaring fra Sverige og USA.

- Jeg håper å bringe inn mange elementer fra begge land. Spillerne i den norske serien trener nok, vi trenger mer fokus på hvordan vi spiller, sier hun til Dagbladet.

Flinkere

Sundhage er forbauset over hvor få tilskuere som følger damene i Norge. Den svenske serien har hatt en stor vekst i tilskuere, med opptil 2500 på en seriekamp. Slike tall er en fjern drøm for den norske toppserien, som gjerne vil lære av svenskene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer