«GULL!» i Molde

Ingress

Etter 100 år er ventetiden over. Molde kan stolt juble over seriegull i fotball. Romsdals Budstikke slår til med «GULL!» i gullskrift på forsiden og bilde av klubbheltene Daniel Berg Hestad og Stein Olav Hestad.

Daniel Berg Hestad har opplevd hele fem seriesølv med blåtrøyene. Etter at Molde spilte 2-2 mot Strømsgodset og Rosenborg senere tapte 3-6 mot Brann, var det etterlengtede seriemesterskapet endelig sikret.

Selv lederen på side 2 er viet byens fotballstolthet. «Imponerende av klubben som i tiår har preget norsk toppfotball», lyder dommen i lokalavisen. Etter sølv i 1974, 1987 (da gullet glapp i siste runde), 1995, 1998, 1999, 2002 og 2009, kunne laget anført av manager Ole Gunnar Solskjær juble søndag kveld.

Profesjonalitet «Det er umulig i jubelrusen ikke å nevne Ole Gunnar Solskjær. Han har tatt med seg erfaringer fra sin tid som mangeårig spiller og trener for en av verdens beste fotballklubber; Manchester United. Profesjonaliteten har han plantet i hele klubborganisasjonen. I sitt første år fikk han uttelling», står det videre i lederkommentaren i Romsdals Budstikke mandag.

En takk rettes også til mannen med de økonomiske musklene som gjør gulleventyret mulig, nemlig Kjell Inge Røkke.

Avisen har viet ni sider og leder til gullfeiringen. Etter 2-2 mot Godset fikk spillerne på børsen fra 5 til 7 poeng.

Lang ventetid «Hundre år. Ett gull. Tusen takk», er tittelen i sportsleder Trond Hustads kommentar, trykket på blå bakgrunn.

TROR DET NESTEN IKKE: Etter 100 års ventetid kan lokalavisa i Molde endelig kline til med gulloverskirften. Faksimile: Forsidene.no
TROR DET NESTEN IKKE: Etter 100 års ventetid kan lokalavisa i Molde endelig kline til med gulloverskirften. Faksimile: Forsidene.no Vis mer

Han deler årets gull med alle Molde-heltene fra det hele startet på 1970-tallet med Jan Fuglset og Odd Berg, via «spissparet Øystein Neerland og Jostein Flo, som bommet på helt usannsynlig store sjanser da Moss snøt Molde for mesterskapet i 1987», høyrebacken Odd Petter Lyngstad «som fikk skylden av dommeren da Mini Jakobsen filmet seg til straffespark og tabelltopp på Lerkendal i 1995» og tanksenter Andreas Lund til «årets seriemesterskap er et plaster på såret for Magne Hoseth, som feilaktig fikk annullert to mål da Stabæk knuste Moldes gullhåp i nest siste serierunde i 2002».

Hustad konkluderer med Solskjær blir mange år i Molde. «Han er merkevaren nå, det er han som selger MFK. Og da vil folk kjøpe fotball».

(NTB)