Gull i shopping

VM-heltene trakk til byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAPPORO (Dagbladet.no): I ettermiddag, japansk tid, fikk gårsdagens norske medaljevinnere sine velfortjente medaljer på torget foran hovedjernbanestasjonen i Sapporo. Og fordi ingen var i aksjon på idrettsbanen i dag, fikk utøverne mulighet til å gjøre noe annet på dagtid.

Og da ble det shopping.

Kristin Størmer Steira hadde bare fått kikket litt i butikkvinduene før hun fikk bronsemedaljen, men hadde allerede blinket seg ut opptil flere ting hun kunne krysse av på handlelista.

- Jeg gleder meg til å gå på shopping, og det er mye fint å se på her. Det er litt bling-bling, men det gjør ikke noe, smiler hun fornøyd.

- Når får du tid til å shoppe?

- Vi får se, det blir jo løp annenhver dag framover, og jeg kjenner at jeg er litt sliten. I går spiste vi middag på en skikkelig japansk restaurant, så vi satt på puter på gulvet. Det var bare så vidt jeg klarte å komme meg opp igjen etter middagen, sier Kristin og forsvinner fra medaljeseremonien. Litt borte i gata stopper hun foran en butikk, og peker ivrig:

En Gucci-butikk!

Og før kombinertgutta har entret scenen bak henne, er hun inne blant de eksklusive klesstativene og fortsetter jakten på det gode kjøpet.

<strong><b>KRESEN:</strong></B> Kristin Størmer Steira innvilget seg en shoppingtur i dag, etter bronsemedaljen søndag. Og det var ingen billigbutikk langrennsjenta valgte seg ut - men den fasjonable kleskjeden Gucci. Foto: SCANPIX/John Rasmussen
KRESEN: Kristin Størmer Steira innvilget seg en shoppingtur i dag, etter bronsemedaljen søndag. Og det var ingen billigbutikk langrennsjenta valgte seg ut - men den fasjonable kleskjeden Gucci. Foto: SCANPIX/John Rasmussen Vis mer

Bare å kjøpe large

Kombinertgutta brukte første delen av dagen derpå til å være på besøk på en lokal barneskole like utenfor Sapporo. Der hadde elevene øvd seg i et lite år på å ta imot medaljevinnere fra ski-VM, og opptrådte for kombilaget med sang og musikk.

De norske gutta var tydelig imponerte, ikke minst over den åtte år gamle jenta som hadde lært seg en haug med ord og fraser på norsk.

- Hun hadde øvd kjempelenge, men hun var nesten for sjenert til å si dem til oss da vi kom, forteller Håvard Klemetsen.

Men også kombigutta benyttet fridagen til å handle litt i Sapporo.

- Jeg har kjøpt klær og sko, sier Petter Tande til Dagbladet.no.

- Det er halv pris i forhold til Norge!

- Er det riktige størrelser da?

- Det er bare å kjøpe large, ler Tande, mens hopplandslaget mottar sine overraskende sølvmedaljer for lagkonkurransen.

Fikk med blinkende caps

For hopperne var dagen litt annerledes. Etter en intensiv økt på et kjøpesenter i byen, måtte gutta svette seg gjennom en hard økt i helsestudioet.

Men siden Dagbladet.no likevel er i shoppinghumør, kan vi ikke dy oss for å spørre hva hoppgutta fikk med seg hjem fra butikkene også.

- Det vil jeg holde for meg selv, sier Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.no.

- Er det den typen produkter du har kjøpt?

- Nei, det er ikke det, ler Roar.

- Jeg har kjøpt meg en joggedress, avslører derimot Anders Jacobsen.

-Du får ikke nok sånne av skiforbundet?

- Hehe, dette er en skikkelig grilldress jeg kan kose meg i. Den er grå, litt sånn Rocky-stil.

Med andre ord ikke akkurat sånne skiforbundet deler ut til VM-løperne. Og det var kanskje derfor Tom Hilde lot seg overtale til å kjøpe seg en genser også?

- Jeg fikk med en caps som blinket på kjøpet, forteller han.

<B>HEMMELIGHETSGULL:</B> Roar Ljøkelsøy nekter å fortelle hva han har kjøpt, men avviser at det dreier seg om snuskete produkter.
MOTELØVE>:</B> Kristin Størmer Steira synes japanerne har et godt utvalg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer