Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gull i sikte

Trine Hattestad vant igjen i Brüssel i går kveld med et kast på 67,76. Dermed er hun fortsatt en av fem som kan vinne hver sin andel av 50 kilo gull i Golden League. - Klart det er en motivasjon å hente hjem en slik gevinst, sier Trine til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For i går var hun under press. Hun måtte vinne for å henge med i kampen om gullbarrene. Med fem vinnere blir spyd-Trines pott nærmere 900000 etter dagens gullkurs.

- Mini-OL

- Dette stevnet var som å vinne et mini-OL. Det var hard konkurranse. Dessuten var det viktig for meg å vise at jeg taklet presset med å måtte vinne. Det også er fin trening før OL, sier en hes Hattestad.

- Stemmen din høres rusten ut. Er du forkjøla?

- Nei, nei. Jeg er ikke syk. Stemmen blir bare litt rar av og til etter at jeg fjernet mandlene. Så alt er bare bra.

Cubansk fare

- Hvor viktig er denne seiren med tanke på sjøltilliten foran OL?

- Klart det er styrker troen å vinne under press. Alle er ute etter å slå meg. Jeg er trygg på at jeg takler presset under OL, men jeg er ikke trygg på å vinne. Konkurrentene kommer nærmere og nærmere, sier Trine.

Hun fikk opp vinnerkastet allerede i første omgang. Hennes normalt argeste konkurrent, Tatyana Shikolenko fra Hviterussland fikk det ikke til å stemme i går. Vinneren av forrige Golden League, og verdens nest beste i år klarte bare 63,00. Nærmest kom cubanske Olseidys Menedez med et kast på 66,38.

- Det var veldig bra av henne. Hun har aldri vært nærmere meg enn nå. Og det er typisk at det blir hardere konkurranse når det nærmer seg OL. For å vinne der må jeg nok kaste 68/68 meter, avslutter en fornøyd Hattestad.

<B>VANT IGJEN:</B> Trine Hattestad fikk styrket selvtilliten enda noen hakk etter seieren i Brüssel i går.