Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gull-klem

GARDERMOEN (Dagbladet): - Det har vært tre slitsomme uker, sier den ferske snøbrett-mesteren Daniel Franck til Dagbladet. I natt var kjæresten Vibekke Klemetsen velkomstkomité på Gardermoen.

Onsdag fløy Daniel Franck høyt i VM-halfpipen. I går kveld var han lei alt som heter fly. SAS-maskinen fra München var to timer forsinket, og klokka var nesten midtnatt før en febersjuk Daniel kunne ta nedslag i Norge.

- Nå har det gått i ett i tre uker, og jeg merker at feberen er på vei. Det skal bli deilig med noen dager hjemme, sier Daniel, som fikk kjæreste-besøk fra Stavanger i går.

I velkomstkomiteen var også mamma Bjørg Franck. Hun hadde hatt en lang pep-talk med sønnen før gull-løpet i går.

- Det hjelper alltid å få gode råd hjemmefra. Hun ba meg huske på at jeg er halvt nordlending, og ikke noen vanlig pyse, smiler Daniel.

- Vi snakket om løst og fast. Jeg prøvde å ta vekk noe av presset på ham, for han var veldig nervøs, forklarer mor Bjørg.
Og sønnen er enig.

- Ja, jeg var spesielt nervøs denne gangen. Fordi så mange forventet at jeg tok gull. Heldigvis gikk det bra, sier verdensmesteren.

- Og festen etterpå?

- Det hører med. Det er ikke hver dag man blir verdensmester. Problemet var at jeg nesten ikke fikk spist etter konkurransen, så jeg ble litt vindskeiv utover natta. Jeg var vel i seng ved 04-tida, forteller Daniel Franck.

  • Neste store oppgave er verdenscup-konkurranse i Japan 16. februar.

GULL-GUTTEN MIN:</B> Daniel Franck fikk en kjempeklem av kjæresten Vibekke Klemetsen da han landet på Gardermoen i natt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media