Gull-Magda legger opp?

- I verste fall legger jeg opp når denne sesongen er over, sier den ferske verdensmesteren Magdalena Forsberg.

Hun har vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger, og vinner garantert for fjerde gang i år. Hun har vunnet fire VM-gull, men misset under OL i Nagano i 1998.

- Det var lysten på Kollen-VM som fikk meg til å fortsette etter OL i Nagano. Men jeg vet ikke om jeg satser fram mot neste OL i Salt Lake City. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg fortsetter etter denne sesongen, sier Magdalena Forsberg (32).

Hennes uttalelser på pressekonferansen etter jaktstart-gullet fikk svenske journalister til å protestere høylydt. Dermed måtte Magdalena berolige dem litt:

- Det går nok mot at jeg fortsetter, men jeg bestemmer meg ikke før i april. Det er vel dumt å slutte når jeg endelig har fått den nødvendige rutinen.

På jaktstarten gikk den svenske jenta ut som nummer fem, 48 sekunder bak Liv Grete Skjelbreid. Allerede etter første skyting var Magdalena forbi Liv Grete. Bare tyske Uschi Disl og hviterussiske Svetlana Paramyguina var foran.

- Jeg var rolig før start og hadde slett ikke samme nerver som i går. Da jeg begynte å skyte på første liggende, ble jeg overrasket over at jeg traff så bra som jeg gjorde. Alle andre bommet jo, sier Magdalena.

Etter andre skyting gikk hun først ut fra standplass. Den ledelsen ga hun aldri fra seg.

- Det var en fantastisk følelse å komme inn til jubelen i Kollen. Publikum her er fantastiske, sier gulljenta fra Sverige som gikk triumf-ferd mot mål med svensk flagg!

Slik vant Magdalena

Resultatlista

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

GIR SEG?: - I verste fall legger jeg opp når denne sesongen er over, sier den ferske verdensmesteren Magdalena Forsberg.