Gull nummer ti til Dahle

Utklasset alle og ble verdensmester for femte gang.

(Dagbladet.no:) Ingen over - alle langt bak. Nok en gang utklasset Gunn-Rita Dahl konkurrentene, og vant. Terrengsyklisten vant sitt femte VM-gull under rundbanerittet i Livigno i Italia i dag.

Hun kom i mål over to minutter foran neste rytter, polske Maja Wloszczowska. Tetra Heinzi fra Sveits kom på bronseplass, melder NTB.

- Jeg var nervøs og spent før start, men fant raskt rytmen. Dette var den hardeste løypa i sesongen. Årets løp, sier Dahle.

32-åringen forsvarte dermed tittelen fra i fjor, og kopierte fjorårssesongen: Også i år vant hun både VM i rundbane og maraton, og ble europamester. I fjor ble hun i tillegg olympisk mester.

Totalt har Dahle ti gull!

- Det smaker helt fantastisk, og jeg er langt fra mett på titler, sier gullsamleren til ANB.

Kun to ganger denne sesongen er hun slått. Begge gangene av kanadiske Marie Helen Premont i verdenscupen. Resten av rittene har den olympiske mesteren vunnet – de fleste med flere minutters margin.

- I fjor hadde vi (hun og samboer/trener Kenneth Flesjå) en vanvittig sesong. At vi skulle klare å følge den opp slik vi har gjort er helt utrolig. Det hadde vi ikke trodd skulle være mulig. Har jo nesten tatt rent bord.

NY SEIER: Nok en gang kunne Gunn-Rita Dahle strekke armene i været over mållinja.