Gull nummer to til Holmann

PENRITH LAKES (Dagbladet): Knut Holmann (32) har gjort det igjen. Etter seks timers forsinkelse, knuste han konkurrentene på K1 500 meter.- Dette hadde jeg aldri trodd, jubler en sliten, men glad Holmann - tidenes norske sommerolympier.

Den sterke vinden i Penrith Lakes, gjorde at konkurransene ble utsatt fra 9.00 lokal tid, til 15.00. Ventingen var hard for Holmann.

- Ja, det sliter psykisk å vente sånn. Jeg var ute der fem ganger i løpet av dagen før vi endelig fikk starte.

Kanonspurt

Det så lenge dårlig ut for Holmann. Lenge lå han nede på 5.plass, men atter en gang var det bæringens kjempekrefter som ble avgjørende på slutten.

- Jeg tok det rolig i starten, fordi jeg visste det ville bli en lang 500 meter på grunn av motvinden, men jeg tror ikke jeg hadde noen fordel i forhold til de andre på grunn av vinden, sier Knut.

Han forsvarer at det ble padlet under de vanskelige forholdene.

- Så lenge det var like forhold i alle banene så var det greit.

Israeleren som ledet løpet i starten, så ut som om han stoppet på slutten. Bulgareren Petar Merkov i banen utenfor Knut, ble også forbigått kraftig.

- Da det var hundre meter igjen, så skjønte jeg at jeg ville vinne.

Jubelhyl

Den ellers så sindige Holmann jublet voldsomt etter målgang, og tok seg en liten æresrunde foran de tilskuerne som hadde holdt ut ventingen på hovedtribunen. Da han la til kai, jublet han høylydt til applaus fra det norske pressekorpset.

- Jeg er veldig glad. Mer glad enn i går, fordi dette er første gangen jeg vinner 500 meter, ler Holmann.

Rett før Holmann la i vei, padlet kjæresten Caroline Brunet finale på kvinnenes K1 500. Det ble en skuffende andreplass på den canadiske jenta.

- Jeg tror ikke hun er fornøyd med det, og er sikkert veldig skuffet. Jeg har ikke pratet med henne, og så heller ikke løpet, sier Holmann.

Med dobbelt gull er det lov til å smile uansett. Dagens gull gjør at Holmann er oppe i seks OL-medaljer totalt. Tre gull. to sølv, og en bronse. Dermed befester han sin posisjon som tidenes norske sommerolympier.

GLAD: Knut Holmann jubler etter seieren på k-1 500 i dag.