Gull og fire sølv i terreng-nordisk

God norsk dag i Finland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge tok én gull- og fire sølvmedaljer under det nordiske mesterskapet i terrengløp i Hamina i Finland lørdag. Aller mest imponerte den unge Minerva-jenta Ingunn Opsal.

Ikke bare vant hun juniorklassen i ren oppvisningsstil – hun var også klart bedre enn seniorene i den 4,5 kilometer lange løypa. Den danske mesteren i seniorklassen ble slått med 11 sekunder av den talentfulle Skedsmo-jenta, som gjorde kometkarriere i fjor høst med blant annet juniorgull i nordisk og sjetteplass i EM.

I år har Ingunn Opsal vært mye plaget av skader, men kom tilbake med NM-tittel på Jessheim i september. Nå forsvarte hun med glans fjorårets sensasjonelle triumf i nordisk. Da vant hun med 50 sekunders margin. Denne gang hadde hun 19 sekunder til gode på nærmeste konkurrent. Gledelig nok var også det ei norsk jente, Karoline Grøvdal fra Isfjorden. Ingen av konkurrentene var i nærheten av duoen som sikret norsk dobbeltseier.

Derimot var kampen om medaljene knivskarp i kvinnenes seniorklasse, der tittelforsvareren Susanne Wigene måtte melde avbud i siste liten på grunn av et vondt kne. Fire løpere kjempet hardt om medaljene, og det endte med sølv og fjerdeplass til Norge. I et gnistrende spurtoppgjør gikk gullet til danske Louise Pil Morch, sekundet foran Runa Bostad fra Vidar, som tok bronse i fjor, og med Osterøy-løperen Brit Helen Simmenes ytterligere sekundet bak.

Også på herresiden ble det to norske sølvmedaljer. Thomas Stave Gabrielsen fra Kristiansand var like nær gullet i juniorklassen, men måtte strekke våpen for finnen Tuomas Jokinen med ett sekunds margin. I herreklassen måtte Vidar-løperen Øystein Sylta - EM-aktuell på 3000 meter hinder neste år - gi tapt for svensken Henrik Ahnström på slutten. Nordmannen var seks sekunder bak vinneren, men knep sølvet rett foran nesa på hjemmehåpet Jussi Utriainen.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer