Gull og sølv på rekordtid

Eirik Verås Larsen tok gull og sølv i padle-VM på under en time. - Helt rått!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ordene kommer fra selveste Knut Holmann. Han tok fire VM- og tre OL-gull i løpet av sin lange karriere som verdensener i K1.

- Det er en enormt stor prestasjon. Jeg ble veldig imponert over ham i dag. Hvis jeg skal være helt ærlig, så trodde jeg ikke at han skulle klare det, sa Holmann.

Eirik Verås Larsen var spent selv også, men visste at han hadde mulighet til å vinne medaljer i både K1 og K2 på 1000 meter. Med gull i den første og sølv i den andre sammen med Nils Olav Fjeldheim kunne han ikke gjøre annet enn å smile bredt.

- Det er helt utrolig. Gullsjansene hadde nok være større i K2 uten K1-finalen, men gull og sølv er bedre enn bare gull, konstaterte verdensmesteren. Han hadde faktisk bare kjørt K1 én gang tidligere i år - under verdenscupen i Duisburg.

Ikke siden amerikaneren Greg Barton vant gull i både K1 og K2 1000 meter under Seoul-OL i 1988 har en padler klart å ta medaljer i disse to båtene i samme mesterskap. Dermed er Verås Larsen også sikret en plass i historiebøkene.

Rekordraskt

Den litt spesielle VM-dagen til Flekkefjord-padleren startet med K1-finale. Etter å ha kastet opp av spenning før start, knuste han konkurrentene på siste halvdel av løpet, og sikret seg sitt første VM-gull i K1.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer