VANT X-GAMES: Tiril Sjåstad Christian tok i dag gull i slopestyle under X-games i Aspen.Her fra en tidligere halfpipe-konkurranse. Foto:  NTB Scanpix
VANT X-GAMES: Tiril Sjåstad Christian tok i dag gull i slopestyle under X-games i Aspen.Her fra en tidligere halfpipe-konkurranse. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gull til Tiril Sjåstad Christiansen (17) i X-games

Imponerer før VM på hjemmebane.

(Dagbladet): Tiril Sjåstad Christiansen tok i kveld gull i slopestyle i X-games.
Twintip-kjøreren vant konkurransen med 92,33 poeng etter tre run i finalen.

Den norske jenta var førstemann ut, men kræsjet i en rail i første run.

Hun kom sterkt tilbake og tok både en 900 tail og back to back 540 og ledet før siste run.

Hele fire jenter falt i siste run i finalen, men Sjåstad Christiansen måtte sitte lenge på pinebenken før sistemann Kaya Turski kunne sett utfor etter opprydningsarbeid fra fallene.

Turski har vunnet X-games tre år på rad, men denne gangen endte hun opp med 90 poeng, og den norske 17-åringen kunne fortjent juble etter den imponerende bragden.

Hun ble også den yngste skikjøreren til å ta medalje i X-games.

- En drøm Det var etter en imponerende innsats i World Cupen at den norske jenta ble invitert til å stille på start i slopestylekonkurransen i X-games.

- Det er helt utrolig og en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har alltid siktet mot X-Games og at jeg får være med allerede nå er helt sykt. Jeg er så glad i dag! Nå skal det trenes beinhardt de neste dagene for å toppe formen, sa hun til skiforbundet.

5.-10. mars arrangeres VM i freestyle i Oslo og Voss.

PK Hunder ble i natt nummer seks i Big Air-finalen, som Henrik Harlaut vant etter å ha tatt en nosebutter trippelcork 1620.
Andreas Håtveit endte på femteplass i dagens slopestylekonkurranse.

Tidligere denne helgen vant Torstein Horgmo BigAir-finalen i snowboard, mens Ståle Sandbech tok bronsen i samme konkurranse.