Gull-Tufte feiret med sjampis

Men festen måtte vente.

Olaf Tufte lot både vert og gjester vente da han skulle feires lørdag, men steiningen holdt seg likevel.

På et hotell sentralt i Beijing var det duket for fest for den doble-OL-vinneren. Stemningen var skyhøy selv om Tufte ankom langt etter tidsskjemaet.

Solid forsinket etter utallige intervjuer, en langvarig dopingkontroll og telefonsamtaler, kom festens midtpunkt. OL-helten feiret med måte, men tillot seg litt champagne før han nok en gang fortalte hvor glad han var.

- Jeg er kjempelykkelig. Når jeg kommer hjem skal jeg til skurtreskeren igjen, sa han. OL-gullet smaker så godt at lekene i London om fire år frister mer enn noensinne.

- Jeg tenker virkelig seriøst på å ta fire nye år så jeg kan ro i London, sa han. Gulløpet i Beijing ga ham heltestatus.

- Det var et fantastisk løp. Jeg rodde for familien og alle som har støttet meg, sa han.

Familie, sponsorer, idrettstopper og andre inviterte var på plass for å feire mannen som kopierte sitt gull fra Aten i 2004.

(NTB)

SJAMPISFEIRING: Olaf Tufte skålte i edle dråper, om enn med måte, da OL-gullet omsider kunne feires i Beijing. Foto: Lise Åserud/Scanpix
SJAMPISFEIRING: Olaf Tufte skålte i edle dråper, om enn med måte, da OL-gullet omsider kunne feires i Beijing. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer
Gull-Tufte feiret med sjampis