- Gull ville vært i overkant

MERANO (Dagbladet): Russland - Norge 30 - 25. Selv om Kjersti Grini (30) viste et øyeblikk av skuffelse etter finaletapet, er dette mesterskapet faktisk noe av det morsomste hun har vært med på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Gull ville vært i overkant, slår Kjersti Grini fast.

For Kjersti & co. følte naturligvis hva alle vi andre så:

Russland var et bedre lag enn Norge. Fra minutt én til 60.

Og nettopp derfor tok Kjersti tapet bra.

- Vi har et ungt og urutinert lag med mange debutanter. Dette er en kjempeerfaring for laget, og jeg synes det er sterkt at vi fighter oss til sølv. Før VM trodde jeg ikke på finaleplass, sier Grini. Nettopp derfor påpeker hun at norsk gull i dette mesterskap ville vært i overkant.

At Norge ikke fikk ut alt da det gjaldt som mest - i VM-finalen - endrer ikke det inntrykket.

Og nettopp derfor kom det heller ingen tårer da Russland fikk sine fortjente gullmedaljer. Den indre stoltheten, som alltid får seg en smell når man taper, var nemlig ikke så hardt angrepet i går.

- Jeg synes så fryktelig synd på meg selv når jeg griner. Det er det ingen grunn til nå, sier Kjersti Grini mens hun tukler med sølvmedaljen.

- Denne sølvmedaljen havner i glassskapet sammen med de andre medaljene. O g jeg er veldig glad for den, sier Grini. Før hun korrigerer seg selv:

- Ikke misforstå: Gull er såååå mye bedre, sier hun - og holder hendene så langt unna hverandre som mulig. Men det har likevel vært gøy. Det var jeg veldig usikker på om det ville bli. Men det har vært det. Gøy. Og slikt blir det medaljer av, poengterer Grini.

Spesielt roser hun det sterke samholdet i Marit Breiviks VM-lag.

- Samholdet i dette laget er sterkere enn noe annet jeg har vært med på. Her er det ikke noe daukjøtt; ingen jenter som kaster ballen videre for å la noen andre ta ansvaret. Alle vil yte sitt, skryter Kjersti Grini.

Uviss framtid

For Grinis del startet mesterskapet svært ujevnt. Men hun har vokst og stått fram som en ekte og stolt kaptein i sluttfasen. Etter kampen i går var hun tømt for krefter.

- Jeg har gitt alt og er veldig, veldig sliten. Nå er jeg glad VM er over, sier hun. Om dette var Grinis siste landskamp, vet hun foreløpig ik ke.

- Det skal jeg bruke tid til å finne ut. Det er helt åpent.

Men du kan jo sjøl tolke den neste setningen:

- Å slutte med sølv? Det høres ikke spesielt kult ut.

Syden-jul

Grini reiser først til Bergen i dag, og så går ferden videre til Kanariøyene - hvor hun skal feire jul med kjæresten og nærmeste familie.

- Nå er jeg sliten og det skal bli godt å komme seg litt vekk fra alt. Nå blir det golf og kos i ei uke, sier Kjersti Grini - som har spilt seg ned til 21,3 i handikap bare siden i sommer.

- Og så er jeg jo blitt sølvjente. Nå kan jeg synge jula inn, flirer hun.

NEDERLAGETS TIME: Tapet var hardt å svelge for Kjersti Grini og Cecilie Leganger rett etter kampen. Men etter å ha fått det hele litt på avstand, sier Kjersti: - Jeg synes det er sterkt at vi fighter oss til sølv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer