Gull

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Viking 3-2. - Om John Carew bør få en av medaljene våre? Glem det! Han må gjøre seg fortjent til den, flirer Mini.

Rosenborgs åttende seriemesterskap på rad ble feiret med fyrverkeri på Lerkendal, og med pizza og leskedrikk på byen i Trondheim i går kveld. Blant de gladeste guttene i troppen var nettopp Mini og John Carew.

- Jeg kan jo ikke sangen, mumlet John til lagkameratene da Rosenborg-sangen gjallet over Lerkendal etter at medaljene var utdelt.

Storscoreren står blant reservene - de som ikke har nok kamper til å få medaljer. Selv har John scoret 16 mål i løpet av de to månedene han har vært i klubben. Han lærer nok Rosenborg-sangen etter hvert.

Å stå der uten medalje er ikke noe problem, påstår RBK-supporternes nye yndling.

- Det går bra, det, jeg er med på festen likevel! smiler John.

Tidenes beste

- Han har funnet rollen sin, som Sigurd (Rushfeldt) gjorde før ham , og Harald (Brattbakk) gjorde før ham igjen, kommenterer trener Nils Arne Eggen.

På en kveld som i går var det laget som fikk ros av mannen som har ledet Rosenborg til ni seriemesterskap på nittitallet. Enkeltspillere ville han ikke snakke om.

- Vi tar fortsatt én sesong av gangen, sier treneren til Dagbladet.

- Blir dere aldri innhentet av de andre lagene?

- Det er vanskelig å si. Men jeg våger å påstå at Tippeligaen aldri har vært så god som i 1999.

Et av bevisene på det må være Vikings innsats denne oktoberkvelden. Stavanger-laget skapte nesten like mange sjanser som RBK og fikk to raske mål mot slutten.

Suksessmetning

- Det ble en jevn kamp, vi er mer effektive enn dem. Så slapper vi av litt mot slutten og da sitter det to. I den formen Viking er nå, er laget fullt på høyde med dem som ligger nærmest oss, sier Nils Arne Eggen.

- Det blir ikke lettere å vinne?

- Med henvisning til loven om suksessmetning, så er det faktisk en større prestasjon for hvert år vi klarer det. De andre er blitt bedre og bedre - men det blir vi også.