DET GLATTE LAG: - Valcke er en av de verste utpresserne i fotballens verden. Han fikk sparken, og etter det presset han FIFAs president som er en korrupt tjuv og et svin, sier Romario til den brasilianske tv-kanalen ESPN. Foto: NTB Scanpix
DET GLATTE LAG: - Valcke er en av de verste utpresserne i fotballens verden. Han fikk sparken, og etter det presset han FIFAs president som er en korrupt tjuv og et svin, sier Romario til den brasilianske tv-kanalen ESPN. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gullball-vinner og verdensmester angriper FIFA-pampene

- En korrupt tjuv og et svin.

(Dagbladet): De fleste vil nok huske Romario fra hans storhetstid på 1990-tallet da han herjet med forsvarsspillere over hele verden.

Den tidligere Barcelona-spilleren kronet karrieren med VM-gull i USA i 1994, og samme år vant han også Gullballen som bevis på at han var verdens beste fotballspiller det året.

Etter å ha lagt fotballskoene på hylla har Romario gjort karriere som politiker i den brasilianske kongressen, og den tidligere storscoreren med det lave tyngdepunktet er ikke redd for å fyre løs også verbalt.

Kraftige gloser Denne gangen, som tidligere, er det lederskapet i det internasjonale fotballforbundet FIFA som får hard medfart, og her spesielt generalsekretær Jerome Valcke og president Sepp Blatter.

- Valcke er en av de verste utpresserne i fotballens verden. Han fikk sparken, og etter det presset han FIFAs president som er en korrupt tjuv og et svin, sier Romario til den brasilianske avdelingen til tv-kanalen ESPN.

Romario har ved gjentatte anledninger gått hardt ut mot forbundet, og spesielt Valcke får høre det.

- Han sa at VM i Brasil kan bli ett av de verste i FIFAs historie. Han kommer til Brasil, gir ordre, sier akkurat hva han vil - og alle applauderer ham, sier Romario.

- To tjuver Brasilianeren har tidligere sagt at England ble «frarøvet» fotball-VM i 2018, og at mesterskapet i stedet ble solgt til Russland.

- FIFA har to tjuver i Blatter og Valcke, og det kan godt hende det finnes flere. De kommer til å bli rike på vårt VM, og det er visstnok helt ok. Vår regjering blir nemlig også rik på det, sier han.