Norge vant OL-gull på kvinnestafetten

Gulldramaet fra innsiden: Østberg tok tak i Haga og ropte: - Ikke vær så rolig

I fjor ble Ingvild Flugstad Østberg vraket til VM-stafetten i Lahti. I dag var det Heidi Weng som måtte ute av laget. Østberg hyller Weng for reaksjonen etter vrakingen. Samtidig forteller hun om dramaet fra målområdet da Marit Bjørgen spurtet inn til norsk OL-gull.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): Kvinnestafettene i langrenn har ofte vært lite spennende med en suveren gullvinner, men i vinterlekene i Pyeongchang i dag hadde kvinnestafetten alle ingredienser - som hentet ut fra Aristoteles' dramaturgimodell.

I hovedrollene var Norge, Sverige og de olympiske atletene fra Russland. Vekslingen fra Ingvild Flugstad Østbergs overbevisende førsteetappe til Astrid Uhrenholdt Jacobsens kollaps, før Ragnhild Haga fortsatte storformen, ga det ultimate klimakset mellom Marit Bjørgen og Stina Nilsson på ankeretappen.

I 2015 slo Bjørgen nettopp Nilsson på VM-sprinten i Falun, men det var den svenske stjerna som ble olympisk mester på sprint tidligere i uka, en øvelse som Bjørgen ikke gikk grunnet svake sprintresultater etter comebacket.

Men Rognes-jenta er fortsatt en strålende spurter mot slutten av et distanserenn, med sin kombinasjon av gode utforegenskaper, mentale ferdigheter, anaerobe kapasitet og evne til å få framdrift når laktatnivået stiger mot det uutholdelige.

I målområdet sto Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga og fulgte innspurten på tre helt forskjellige måter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer