Gulldrømmen knust

BERGEN: Ulriken Eagles måtte slå Asker Aliens i går for å sikre seriegullet, men tapte kampen 82-95. - Vi har en kreftsvulst i laget som må fjernes, forklarer en meget skuffet Ulriken-trener David Swan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Kings ble derfor seriemester, Asker Aliens tok sølvet og Ulriken Eagles måtte nøye seg med bronsen. Før kampen mente David Swan at serievinneren vil ha 60 til 80 prosent større sjanse for å vinne sluttspillet enn laget som endte på tredjeplass. Oslo Kings vil nå møte Centrum Tigers, som endte på 8.-plass i kvartfinalen, mens Ulriken vil møte Bærum Verk Defenders, som ble nummer seks.

- Mangler lagånd

- Vi har et ungt lag og savner de store og sterke guttene som forlot oss etter forrige sesong. Vi mangler lagånd, og jeg har registrert at vi har en kreftsvulst i laget som må renskes ut. Det blir et møte der vi må snakke ut om problemene en av de nærmeste dagene. Jeg burde ha tatt tak i dette tidligere, men nå er det ingen vei utenom. Kanskje en spiller eller flere må reise hjem, sier Swan til Dagbladet.

Alt lå til rette for fest i Haukelandshallen i går kveld. Bergenserne kan lage show når basketspillerne inviterer. Musikk, dans og 2597 betalende gjester sørget for høy stemning, men rødtrøyene klarte aldri å innfri.

Stor forskjell

Gjestene fra Asker ledet fra start til slutt, og vant til slutt med 13 poeng. Den store forskjellen var gjestenes treffsikkerhet. Asker Aliens traff kurven på 60 prosent av forsøkene. Ulriken traff med bare 39 prosent.

En annen stor forskjell var Cory Jenkins, som dominerte gjennom alle de fire periodene. Han hentet ned de fleste returene fra nettet og traff på de fleste forsøkene.

Yngste laget

- Vi spilte hardt og bevisst. På forhånd visste vi at det var mulig å vinne over Ulriken. Jeg er godt fornøyd med egen og lagets innsats, men vi kunne ha prestert bedre i forsvar. Hver kamp framover blir tøff, men vi er innstilt på å kjempe for å vinne sluttspillet, sier Jenkins.

Allerede lørdag møtes de to samme lagene i Jordal Amfi i Norges-cupen.

Ulriken spiller med basketligaens yngste lag, med en gjennomsnittsalder på 21 år og åtte måneder. Asker Aliens har en gjennomsnittsalder på 25 år og seks måneder.

- Ulriken vil bare bli bedre med mer erfaring, trøster Cory Jenkins (23).

GIKK I DØRKEN: LaValle «Baby» Jordan gikk ned for full telling og tapte gullet i seriefinalen mot Geir Mandt og Asker Aliens.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer