VM: Henrik Kristoffersen ligger foreløpig på en tredjeplass før andre omgang. Video: NRK Vis mer

Storslalåm i VM:

Gulldrømmen lever for Kristoffersen

18 hundredeler bak gullet før 2. omgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • 2. omgang kl. 17.45.

ÅRE / OSLO (Dagbladet): Alt ligger til rette for et storslalåm-drama i 2. omgang i VM.

Bare 18 hundredeler skiller fra Henrik Kristoffersen på tredjeplass og opp til lederen Alexis Pinturault fra Frankrike. Alle de store favorittene har kjørt, og bare en stor overraskelse kan endre scenarioet før 2. omgang.

- Jeg skulle heller vært litt foran, enn litt bak. Heldigvis er det lite som skiller. Det var litt løst de fem-seks første portene, sier Kristoffersen i Åre.

- Jeg legger igjen for mye tid på toppen - og det var ingen fordel å kjøre først, sier Kristoffersen som kjørte med startnummer 1.

Marcel Hirscher er nummer to, 0,1 sekunder bak lederen.

Fra startnummer én skulle Kristoffersen sette standarden i VM-byen, som var farget i sol for anledningen.

Og håpet om medalje lever etter 1. omgang i Åre.

Det var fortsatt vind i Åre, men ikke nok til å skremme arrangøren. For andre gang i mesterskapet ble rennet kjørt fra planlagt start. Den første var teameventen.

Bak Kristoffersen ventet en gjeng med sultne rivaler. Franske Alexis Pinurault kom på startnummer to, før storfavoritt Marcel Hirsher kastet seg ut med startnummer sju.

Det var ventet at de tre skulle gjøre opp oms eieren, mens utøvere som Thomas Fanara, Zan Kranjex og Manuel Feller var outsidere. DEt samme stemplet fikk Leik Kristian NEstvold-Haugen, som tok VM-bronse for to år siden i storslalåm.

Østerrikeren Hirscher har vært syk de siste dagene, men hadde friskmeldt seg til start i dag.

Leif Kristian Nestvold-Haugen fikk sin runde ødelagt av en tidlig feil som kostet rundt ett sekund. Han var i mål 1,38 sekunder bak lederen og medaljesjansene var borte. Aleksander Aamodt Kilde (med startnummer 17) kjørte ut. Rasmus Windingstad kjørte inn til en foreløpig 14. plass, 1,67 sekunder bak teten.

Stilling etter 1. omgang:

1. Pinturault 1.09.97

2. Hirscher +0,10

3. Kristoffersen +0,18

4. Thomas Fanara +0,42

Artikkelen oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer