Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i Lahti:

Gulldronningen Bjørgen i en klasse for seg: - Undrer om noen blir bedre noensinne

Suverent VM-gull på 10 kilometer klassisk.

SUVEREN: Marit Bjørgen staket inn til et helt overlegent VM-gull.    Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
SUVEREN: Marit Bjørgen staket inn til et helt overlegent VM-gull.    Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen var i en klasse for seg og tok sitt 16. VM-gull på 10 kilometer klassisk i dag.

- Det var bra, sier Bjørgen etter sitt andre gull i mesterskapet.

- Jeg var veldig nervøs før start. Jeg ville egentlig bare dra hjem. Jeg hadde en god følelse da vi testet ski. Jeg hadde veldig gode ski. Jeg tok mange sekunder den andre runden. Der var et bra løp. Alt gikk min vei, så jeg er veldig glad, sier hun i det internasjonale intervjuet med FIS på NRK.

KAN TAPE STORE PENGER: I forkanten av mesterskapet valgte Marit Bjørgen å droppe Tour de Ski, noe hun vurderer å fortsette med. Det kan koste henne dyrt i form av tapte premiepenger. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Blir du fortsatt nervøs selv om du er så rutinert?

- Ja, veldig. Jeg lurte på hvorfor jeg driver med dette. Men jeg visste at det jeg var en favorittene, så det var grunnen.

- I en klasse for seg

Det var egentlig aldri noen tvil om hvor gullet skulle ende. Konkurrentene måtte gi tapt mot Bjørgens tider en etter en.

- Jeg var virkelig tent, men ting skal jo klaffe. Jeg hadde perfekte ski, sier hun til NRK.

- Hun får oss andre til å se dumme ut, sier Heidi Weng.

STORMET UT: Justyna Kowalczyk ble spurt om prestasjonen til Marit Bjørgen, men mye tydet på at hun ville unngå temaet. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

16 gullmedaljer i VM er så klart mer enn noen andre har klart.

- Jeg tenker ikke så mye på antall medaljer, det er gode prestasjoner og få gode tilbakemeldinger og følelsen av å vite at jeg går for gull som teller, sier Bjørgen.

- Mamma Marit er i en klasse for seg selv. Nummer 16 er i boks. Jeg undrer på om noen blir bedre noensinne. Dette er vanskelig å kopiere, sa Jann Post på NRK i det langrennsdronningen gikk i mål.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Bronse til Jacobsen

Marit Bjørgen tok en tidlig ledelse på 1.5 kilometer, 4.6 sekunder foran lagvenninne Ingvild Flugstad Østberg, og 4.9 sekunder foran svenske Charlotte Kalla.

Ved 3.5 kilometer hadde Bjørgen økt ytterligere - avstanden ned til Kalla var 8.2 der ute. Og den norske innsatsen så formidabel ut tidlig i løpet: Ved samme passeringspunkt var Heidi Weng nummer tre, Østberg fire og Astrid Uhrenholdt Jacobsen fem.

For Weng og Østberg ble det veldig mye tyngre etter hvert, men Jacobsen holdt koken.

Hun gikk fortere og fortere sammenliknet med resten mot slutten, og tok en veldig populær bronse.

- Fy fader, Astrid. Det var bra disponert, lød det fra Bjørgen da hun møtte lagvenninnen i målområdet, skriver NTB.

- Astrid har grått så mange tårer i fortvilelse denne sesongen, endelig kan hun smile, sier Torgeir Bjørn på NRK.

Kalla tok sølvet, 41 sekunder bak Marit Bjørgen. Heidi Weng ble til slutt nummer fire, mens Ingvild Flugstad Østberg falt til åttendeplass.

LITT OVERRASKET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er litt overrasket over at hun kom på pallen i dag. I forkant av mesterskapet var hun usikker på hva slags form hun ville være, og tenkte på å ikke dra til Lahti. I dag fikk hun årets beste plassering. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media