Karsten Warholm

Gullduell: - Ikke noe problem med det

Karsten Warholm var «dritt lei» spørsmålene om verdensrekorden. Praten om superduellen mot Rai Benjamin plager ham ikke like mye.

ØYNER GULL: Karsten Warholm kan ta sitt første OL-gull i Tokyo. Da må han slå rivalen Rai Benjamin og resten av feltet. Foto: Bjørn Langsem
ØYNER GULL: Karsten Warholm kan ta sitt første OL-gull i Tokyo. Da må han slå rivalen Rai Benjamin og resten av feltet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Karsten Warholm (25) jager sitt aller første OL-gull i Tokyo.

Han var med i OL i Rio de Janeiro som 20-åring, hvor han så vidt ble slått ut i semifinalen etter et sensasjonelt forsøk. Etterpå var spørsmålet om han skulle satse på hekk eller tikamp.

Resten er som de sier historie, for utøveren som står med to VM-gull på OL-øvelsen 400 meter hekk.

Før 2019-VM i Doha snakket «alle» om duellen mot duoen Abderrahman Samba og Rai Benjamin. Nå snakkes det i hovedsak om duellen mot sistnevnte, etter at han var nære å slå verdensrekorden til Kevin Young - like før Warholm slo den på hjemmebane like etter.

OL: Vi tar en titt på OL-snakkiser, og blander inn noen gode, gamle godbiter. Video: Discovery+ / RedBull. Foto: NTB/Langsem. Vis mer

- Gjør det vanskelig

Warholm uttalte på Bislett at han var «dritt lei» av å snakke om verdensrekorden da han endelig tok den.

- Ikke nå lenger, skyter Warholm inn da det nevnes, til latter fra salen.

Er han like lei av å snakke om duellen mot Benjamin?

- Ja, altså, både og. Jeg og Rai har hatt et par dueller før og vi skal sikkert ha mange flere i åra som kommer. Jeg tenker egentlig at for interessen, så er det fantastisk å ha noen som kjemper slik, sier Warholm til Dagbladet og fortsetter:

- For meg som utøver så gjør det selvfølgelig at noen av tingene er vanskelig å få til, samtidig som jeg tror det henger høyere, at man er enda mer motivert og skjerper seg alltid litt ekstra i trening og på alt vi gjør, fordi du vet det er noen som puster deg i nakken og som vil ha din posisjon. På noen måter er det positivt. Jeg har ikke noe problem med det. Men jeg gleder meg selvfølgelig til å få gjennomført enda en duell.

Warholm beskriver blant annet Benjamin slik:

- Han er en veldig naturlig rask type. Han er veldig god der. Han er ekstremt bra fysisk.

- Blir spennende

Warholm og trener Leif Olav Alnes er på plass i OL-byen, men Warholm forteller at han ikke har møtt på Benjamin i egen person ennå.

- Nei, faktisk ikke. Så jeg tipper nok jeg får møtt ham en gang i løpet av de neste dagene, sier Warholm til Dagbladet.

- Vet du hvor han står? I og med at du ikke fikk møtt ham i Monaco?

- Nivåmessig? Nei, altså, jeg vet egentlig ikke mer enn dere. Han gjorde jo det siste løpet knallbra, så sånn sett er jeg ganske forberedt på at det står ganske bra til. Og det blir selvfølgelig spennende, hvem det står best til med. Det får vi bare se, men jeg tror det går fort med ham ja, han er jo en sprek kar.

- Skal det bli godt å sette skapet på plass?

Warholm tar en liten pause.

- Altså … godt gjort er bedre enn godt sagt, er det ikke slik?

• Forsøksheatene på 400 meter hekk starter fra 03.55 norsk tid natt til fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer