Liverpool-duo bryter norsk dominans

Gullduo slo Riise og Bjørnebye

John Arne Riise omtaler seg overfor Dagbladet som en av de første ekstremt offensive sidebackene i Liverpool. Trent Alexander Arnold og Andy Robertson fører arven videre - og når nye høyder.

GULLDUO: Jürgen Klopp har mye å takke sidebackene Trent Alexander Arnhold og Andy Robertson for denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
GULLDUO: Jürgen Klopp har mye å takke sidebackene Trent Alexander Arnhold og Andy Robertson for denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Liverpools høyreback Trent Alexander Arnold (20) har levert hele elleve assist og én scoring på 26 kamper fra start i Premier League denne sesongen - og fulgte opp med to nye assist i Champions League-semifinalen mot Barcelona, deriblant det geniale og matchavgjørende hjørnesparket til Divock Origi.

Backkollega Andrew Robertson på motsatt side står også med elleve assist i Premier League denne sesongen, samt to i Champions League.

Backduoen til Liverpool innehar med det en delt 4. plass på lista over Premier League-spillere med flest målgivende pasninger denne sesongen, som toppes av Eden Hazard foran Ryan Fraser og Christian Eriksen.

Før denne sesongen var det to nordmenn som toppet lista over assist gjort av en Liverpool-forsvarer i løpet av Premier League-sesong.

Stig Inge Bjørnebye hadde inntil nylig klubbrekorden med åtte assist fra sin backposisjon i 1996/97-sesongen, mens John Arne Riise noterte seg for sju målgivende pasninger i 2004/05.

Riise hadde for øvrig seks scoringer i tillegg og dermed 13 målpoeng totalt den nevnte drømmesesongen.

Hylles av Riise

Først for noen uker siden ble den norske dominansen til Bjørnebye og Riise brutt og slått - og det til og med av begge Liverpools sidebacker samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer