Gullet glapp da Jamtfall slapp

- Min største tabbe. Vi tapte kampen på den, sa Jørn Jamtfall uten å blunke. Håpet om cuptriumf glapp for Rosenborg da keeperen slapp ballen i beina på Thomas Finstad i 1. ekstraomgang.

Rosenborg var på offensiven, og jaktet på seiersmålet, da det fatale skjedde etter 100 minutters spill. Jamtfall skulle plukke ned en tilsynelatende enkel ball, men greide ikke holde. Finstad var våkent framme og skjøv ballen over streken. Stabæk-leiren eksploderte i glede, mens svartkledte Jamtfall ble liggende utslått på bakken.

- Det er for jævlig, tenkte jeg. Nå ødelegger jeg for alle sammen.

Jamtfall fikk mer å gjøre i garderoben enn underveis. Mens Stabæk- spillerne satte ham på relativt få prøver, ble Jamtfall skyteskive for alle som ville høre hans versjon av hva som skjedde før den avgjørende scoringen. Jamtfall parerte så godt han kunne.

Fiste, ikke miste

- Klart jeg er skuffet. Jeg kunne gjort noe så enkelt som å fiste ballen over tverrliggeren. I stedet valgte jeg å ta ballen, og jeg trodde jeg var alene da jeg mistet den. Jeg tok for lett på det, og det er utilgivelig. Det er dumt at det skjer på en så stor dag, fortalte Jamtfall.

Det er ikke første gang han er i skuddlinjen etter en kamp. For tre år siden gjorde han en blemme da RBK tapte 1-3 i mesterligaen for Legia i Warszawa, og i fjor vår måtte Jamtfall tåle kritikk etter at han sendte ballen rett i beina på Zinedine Zidane i kvartfinalen i mesterligaen. Juventus vant 2-0 i Torino. Senere sammme år opplevde målvakten en svart dag mot Real Madrid (0-4). Ingen av tabbene kan måle seg med det han gjorde på Ullevaal søndag.

- Jeg vil påstå at det er den største tabben jeg har gjort. I Warszawa var jeg urutinert og nervøs, og den i Torino var ingen reell tabbe. Nå har jeg mye mer ballast, og jeg syntes at jeg hadde spilt en bra kamp, sa Jamtfall.

Skadet Han ødela menisken for et par uker siden og ble friskmeldt på rekordtid. Reservekeeper Arni Gautur vikarierte på beste måte, men Jamtfall er ikke i tvil om at det var riktig av ham å spille cupfinalen.

- Jeg synes at trenerne valgte rett keeper. Kneet skapte ingen problemer for meg, sa Jamtfall. Onsdag skal RBK ut i en vanskelig bortekamp mot Galatasaray i mesterligaen, og han regner med å spille.

- Hvis ikke blir jeg overrasket. Det går greit å nullstille seg, sa cupfinalens syndebukk med rak rygg.

(NTB)